Οι Γάλλοι απαντούν στον ταξικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο Ε. Μακρόν σε βάρος των φτωχότερων, υπέρ της γαλλικής ολιγαρχίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Ιούν, 2022

Ο α’ γύρος των Γαλλικών βουλευτικών εκλογών έδωσε ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.

Το πολύ καλό αποτέλεσμα της αριστερής συμμαχίας «Νέα Λαϊκή Ενότητα για την Οικολογία και την Κοινωνία» του Ζαν Λυκ Μελανσόν, δυο μόλις μήνες μετά την επανεκλογή του Ε. Μακρόν, δείχνει πως οι Γάλλοι δεν αφήνουν αναπάντητο τον ταξικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο Γάλλος Πρόεδρος μαζί με την ντόπια ολιγαρχία σε βάρος των φτωχότερων.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας όπου ο νεοεκλεγείς Γάλλος Πρόεδρος -ακόμα κι αν εξελέγη για να αποφευχθεί η εκλογή της φασίστριας Μαρίν Λεπέν- χάνει ουσιαστικά τις βουλευτικές εκλογές, παρά τις εκτιμήσεις για επικράτηση του σε επίπεδο εδρών στον β’ των Γαλλικών βουλευτικών εκλογών την επόμενη Κυριακή.

Η νίκη της αριστερής Νέας Λαϊκής Ενότητας για την Οικολογία και την Κοινωνία του Ζαν Λυκ Μελανσόν είναι σπουδαία και τον συγχαίρουμε γι’ αυτό, καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικό πως την επόμενη μέρα του β’ γύρου των Γαλλικών βουλευτικών εκλογών με το NUPES να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η επίθεση του Ε. Μακρόν στο γαλλικό λαό θα συναντά μία σφοδρή αντίσταση στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο