Οι αποφάσεις στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ συνιστούν άλλη μία απόδειξη ότι η Σοσιαλδημοκρατία έχει χάσει την «ψυχή» της

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Ιούν, 2022

Τα όσα έλαβαν χώρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και οι σχετικές αποφάσεις για την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μέσα από ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στο καθεστώς του κατά τα άλλα «απομονωμένου» Ερντογάν σε βάρος της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των Κούρδων, συνιστούν μία ακόμα απόδειξη (η προηγούμενη ήταν οι δολοφονίες των μεταναστών στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου) ότι η Σοσιαλδημοκρατία έχει χάσει την «ψυχή» της.

Η σημερινή μέρα είναι αποφράδα για το πολιτικό κατεστημένο της Φινλανδίας και της Σουηδίας, καθώς σκύβοντας το κεφάλι στις απαιτήσεις του Ερντογάν, κατέστρεψαν μια παράδοση που έχτιζαν προσεκτικά οι προκάτοχοί τους για δεκαετίες. Παράδοση υπεράσπισης των λαών που παλεύουν για την ελευθερία. Αποτελεί λοιπόν πραγματική ντροπή η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από τους πανηγυρισμούς των θιασωτών της επέκτασης της νατοϊκής πολεμικής μηχανής.

Η δημοκρατία, η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα υποχωρούν καθημερινά και μάλιστα με τεράστιες ευθύνες του φερόμενου ως «σοσιαλδημοκρατικού και προοδευτικού μπλοκ», τη στιγμή που ο ιμπεριαλισμός και η στρατιωτικοποίηση, που παραβλέπουν όχι μόνο τις ανάγκες των ανθρώπων αλλά και του πλανήτη, καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερη θέση σε έναν κόσμο που είναι τάχα μου δήθεν «στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Η μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή που αντιμάχεται κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως ακριβώς προτείνει και προκρίνει το νέο Κίνημα Αδεσμεύτων του ΜέΡΑ25, του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς και δεν επιλέγει μεταξύ εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας του Πούτιν, του Ερντογάν ή του ΝΑΤΟ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο