Οι απαγορεύσεις δεν θα περάσουν – Συγκέντρωση στη γερμανική πρεσβεία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Απρ, 2024

Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 7 μ.μ.

Την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στο Βερολίνο, το προγραμματισμένο Συνέδριο για την Παλαιστίνη έγινε αποδέκτης πρωτοφανών επιθέσεων και καταστολής από τη γερμανική Κυβέρνηση. Οι προσαγωγές και οι ανακρίσεις Παλαιστινίων και Εβραίων ακτιβιστών, αλλά και οι απαγορεύσεις εισόδου και οποιασδήποτε, ακόμη και διαδικτυακής, πολιτικής δράσης στη Γερμανία τριών πανεπιστημιακών, ανάμεσα στους οποίους και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και πρώην Υπουργός και πολίτης της Ε.Ε., Γιάνης Βαρουφάκης, συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων και ευθεία επίθεση στην ελευθερία του λόγου.

Η συνενοχή του γερμανικού κράτους στη γενοκτονία των Παλαιστινίων ξεπέρασε κάθε όριο ενώ στην πορεία αποκαλύπτεται και προσπάθεια ψευδούς άρνησης ακόμα και των έγγραφων πράξεων των γερμανικών αρχών εναντίον του συνεδρίου και των συμμετεχόντων σε αυτό.

Η απαγόρευση κάθε δραστηριότητας αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό και οι διώξεις όσων αντιμάχονται στην καταπάτηση των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατέστησαν σαφές πως βασικές δημοκρατικές αρχές έχουν καταβαραθρωθεί στο βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε μια πολεμοχαρή Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι αδύνατον να εκδημοκρατιστεί.

Τη Δημοκρατία δεν θα την προστατέψουν ούτε οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε οι κυβερνήσεις. Το δικαίωμα στην αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό Λαό και την Δημοκρατία θα τα υπερασπιστούμε εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες.

Μετά από πρωτοβουλία του Κινήματος BDS Greece και πολλών ακόμη συλλογικοτήτων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, καλούμε την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 7 μ.μ. έξω από τη γερμανική Πρεσβεία (Υψηλάντου 10, πλησίον Μετρό Ευαγγελισμός) σε παράσταση διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στο Βερολίνο.

Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Είναι ανάγκη να βρεθούμε απέναντι σε τέτοιες αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές.

Οι απαγορεύσεις δε θα περάσουν. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο