Όχι στο ψευτοδίλημμα της κας Κεραμέως – Ανοιχτά Πανεπιστήμια με οργάνωση κέντρων για δημόσια, δωρεάν, συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τεστ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Σεπ, 2021

Η κα Κεραμέως προσπαθεί με ένα ψευτοδίλημμα να «εκβιάσει» υποτίθεται τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα να εμβολιαστούν, απορρίπτοντας ουσιαστικά τα δημόσια, δωρεάν, μαζικά τεστ τόσο για αυτούς, όσο και για τους ακαδημαϊκούς, όπως ακριβώς έκανε άλλωστε και με τα σχολεία, με τα αποτελέσματα που ήδη βλέπουμε.

Εμείς στο ΜέΡΑ25 απορρίπτουμε αυτό το επικίνδυνο ψευτοδίλημμα της κας Υπουργού. Για μας δεν υπάρχει δίλημμα εμβολιασμός ή τεστ, σε κάθε Πανεπιστήμιο πρέπει πέρα από τα κέντρα για εμβολιασμούς, να οργανωθούν και κέντρα για δημόσια, δωρεάν, συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τεστ (rapid όχι την απάτη των self), ώστε να μπορέσει να ελέγχεται υγειονομικά ο πανεπιστημιακός πληθυσμός.

Χωρίς αυτά τα προαπαιτούμενα, όσα πρωτόκολλα και να θεσπίσει η κα Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια, δεν θα υπάρξει υγειονομικά ασφαλής λειτουργία. Θέλουμε Πανεπιστήμια -όπως και Σχολεία- ανοιχτά, που θα διασφαλίζουν και θα διαφυλάσσουν πραγματικά την δημόσια υγεία των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία, κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται με τις απαράδεκτες πολιτικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και της Μητσοτάκης Α.Ε..

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο