Ο Θοδωρής Σδούκος στο Ράδιο ΜέΡΑ: Ο Δ. Κουφοντίνας θα συνεχίσει την απεργία πείνας – Απίστευτη η κυβερνητική αδιαλλαξία

Συνεντεύξεις - videos
26 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Θοδωρής Σδούκος, γιατρός του Δημήτρη Κουφοντίνα για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του καθώς ήδη βρίσκεται 50 ημέρες σε απεργία πείνας διεκδικώντας την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού όπως το ορίζει ο νόμος.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από 50 ημέρες απεργίας, και τις τελευταίες 4 και δίψας , ουσιαστικά είναι σε καθεστώς λοίμωξης – του έχω χορηγήσει μία αντιβίωση, και ο άνθρωπος είναι εντελώς απισχνασμένος, έχει χάσει πάνω από το 30-35% του βάρους του. Με το ζόρι μου μίλαγε, είχε πέσει και η πίεσή του, είχε ζάλη, συνδεδεμένος με το μόνιτορ στη ΜΕΘ και δε θα αντέξει πάνω από 2-3 μέρες ξεκάθαρα εφόσον επιμένει στην απεργία πείνας και δίψας για το στοιχειώδες αίτημα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπως ο νόμος ορίζει.

Δείχνει μια απίστευτη αδιαλλαξία η κυβέρνηση σα να μην την ενδιαφέρει αν θα υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον 21ο αιώνα σε όλη την Ευρώπη. Μου κάνει φοβερή εντύπωση αυτό και η εκδικητικότητα που δείχνεται χωρίς λόγο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, παρά τη δική μου έκκληση, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας, γιατί θεωρεί ότι δεν έχει κανένα νόημα η ζωή του αν πλέον δεν του αναγνωρίζεται κανένα απολύτως δικαίωμα.

Κάνω μία τελευταία έκκληση στους ανώτατους πολιτειακούς θεσμούς (Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας), που είναι στο χέρι τους να πάρουν την αναγκαία πρωτοβουλία».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο