Ο ΣΕΒ παραγγέλνει η Κυβέρνηση εκτελεί

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Απρ, 2020

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων υποδεικνύει στην Κυβέρνηση τις “βέλτιστες” πρακτικές για περαιτέρω απορρύθμιση των ήδη ισχνών εργασιακών δικαιωμάτων μετά από 10 χρόνια μνημονίων.

Ο ΣΕΒ συγκεκριμένα καλεί την Κυβέρνηση σε περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με περισσότερο “δανεισμό” εργαζομένων και εκτός του ίδιου ομίλου μιας επιχείρησης. Καθώς το τελευταίο η Κυβέρνηση το έχει ήδη νομοθετήσει μέσα στο καθεστώς “έκτακτης ανάγκης” του κορωνοϊού στις σχετικές ΠΝΠ που έχουν περάσει. Οι Βιομήχανοι όμως δεν αρκούνται σε αυτό απαιτούν δανεισμό και από διαφορετικούς ομίλους και σε ανεξάρτητες επιχειρήσεις.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση που πιστά εκτελεί συνήθως τα παραγγέλματα του ΣΕΒ, όπως άλλωστε είχαμε δει μόλις είχε αναλάβει την διακυβέρνηση με την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, να μην προβεί σε περαιτέρω απορρύθμιση των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει και να προστατέψει τον κόσμο εργασίας που συνεχίζει να χειμάζεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Επιπλέον ζητάμε εδώ και τώρα την κατάργηση της δυνατότητας “δανεισμού” των εργαζομένων, μιας μνημονιακής ρύθμισης που έχει οδηγήσει στο χάος μεγάλο μέρος του κόσμου της εργασίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο