Ο Μητσοτάκης της 6ημερης δουλειάς τολμά να μιλά για προστασία των εργαζομένων 

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Ιούλ, 2024
Κάθε μέρα κι ένα εργατικό ατύχημα κατά τη διακυβέρνησή του

Κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εργασίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, περιέγραψε μια εικονική πραγματικότητα: μίλησε για «εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας και δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας» και τόλμησε να αναφερθεί στη δήθεν «βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, έχοντας πάντα ως πρώτο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων». Τάδε έφη ο πρωθυπουργός που θεσμοθέτησε την εξαήμερη εργασία, ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του, τα λεγόμενα εργατικά ατυχήματα, βλέπε εγκληματική εργοδοτική αυθαιρεσία, εκτινάχθηκαν.
Η Ελλάδα είναι η χώρα με τους/τις πιο σκληρά εργαζόμενους/ες στην Ευρώπη, που βιώνουν ταυτόχρονα έναν ακραίο πληθωρισμό. Τι είπε για αυτό ο Κ.Μητσοτάκης; Απλώς επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή του για την αύξηση του κατώτατου μισθού, μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Θα μπορούσαμε να χαιρετήσουμε τις εξαγγελίες του, αν η αύξηση του μισθού συνοδευόταν από μέτρα για την αγοραστική του αξία. Για έλεγχο στις τιμές των προϊόντων και τα καρτέλ των σούπερ μάρκετ, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, για έλεγχο στις τιμές των ενοικίων, για κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας που εκτοξεύει τους λογαριασμούς στο ρεύμα, για χαμηλές τιμές του κομίστρου στα ΜΜΜ σε όλη τη χώρα και παράλληλα, για μείωση των ωρών εργασίας.
Τουναντίον όσο και αν δεσμεύεται σε αυξήσεις του κατώτατου μισθού, αν στις δεκαπέντε μέρες αυτός εξανεμίζεται, για μια ακόμα φορά οι εξαγγελίες του γίνονται καθρεφτάκια σε ιθαγενείς

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο