Ο κ. Τσίπρας που προκάλεσε τη συζήτηση για την ακρίβεια πιστεύει στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και άρα στο 0,6% των αυξήσεων στις τιμές που αυτή εκτιμάει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Νοέ, 2021

Η προ ημερησίας συζήτηση που έγινε χθες στη Βουλή για την ακρίβεια, προκλήθηκε μετά από ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στον Πρωθυπουργό για το θέμα.

Ο ίδιος ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ωστόσο χθες από το βήμα της Βουλής, έδωσε τα διαπιστευτήρια του στην ΕΛΣΤΑΤ, λέγοντας πως δεν αμφισβητεί τα στοιχεία της, έπειτα από σχετική παραίνεση του κ. Μητσοτάκη και αφού πρώτα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τα είχε αμφισβητήσει ευθέως.

Αν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και άρα στο 0,6% που αυτή λέει ότι έχουν ακριβύνει τα βασικά αγαθά, για ποιο λόγο ακριβώς προκάλεσε την σχετική χθεσινή συζήτηση στη Βουλή; Για ένα μισό τις εκατό; Θα ήταν πραγματικά αστείο, αν δεν ήταν τραγικό αυτό που συμβαίνει, τη στιγμή που οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αυξήσεις που πληρώνουν στα σουπερμάρκετ, και όχι μόνο, είναι πολύ μεγαλύτερες.

Το ίδιο ισχύει και για την ενέργεια, πέρα από τις καταγγελίες στον κ. Μητσοτάκη για το ξεπούλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είπε χθες αν αυτός δεσμεύεται ότι θα επανεθνικοποιήσει τη ΔΕΗ, όπως ζητάει το ΜέΡΑ25 και αν θα καταργήσει το δικής του έμπνευσης Χρηματιστήριο της Ενέργειας. Χωρίς σαφή θέση σε όλα αυτά, καλό είναι να μην καλούνε κάποιοι σε δήθεν προοδευτικές Κυβερνήσεις.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο