Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τους άστεγους που παράγει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιαν, 2022

Έχει γίνει κάτι σαν μισανθρωπική συνήθεια στον κύριο Μητσοτάκη να αγκαλιάζει επικοινωνιακά κοινωνικές ομάδες που κλωτσάει με μανία πολιτικά. Αυθόρμητα έρχεται στο νου το ενσταντανέ του Πρωθυπουργού να ποζάρει έμπλεος προβαρισμένης συμπόνοιας σε έκθεση φωτογραφίας για τα δεινά των προσφύγων, την ίδια ώρα που σχεδίαζε και εφάρμοζε τις «αποτρεπτικές πολιτικές» για τις οποίες απολογείται χωρίς μεγάλη επιτυχία στα διεθνή Μέσα που δεν ελέγχει.

H ίδια κυνική αντιμετώπιση των ευάλωτων επαναλήφθηκε αυτές τις μέρες, με την πραγματικά αναγουλιαστική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη σε άστεγους συμπολίτες μας. Αναγουλιαστική όχι μόνο γιατί είναι η ίδια η ιδεολογία της παράταξης του κ. Μητσοτάκη που με μανία προωθεί την κοινωνική ανισότητα και το «δίκαιο του ισχυρού», αλλά και γιατί είχε το θράσος να «διακηρύξει» πάνω στα ερείπια ζωών, την πρόθεση του να «εξαλείψει την αστεγία», την ίδια ώρα που έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές που θα την πολλαπλασιάσουν!

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά:

Tο 2019 πραγματοποιήθηκαν 18,5 χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών. Το 2020, η πανδημία έφερε μια επιβράδυνση στη φρενίτιδα (10,7 χιλιάδες πλειστηριασμοί), τάση που συνεχίστηκε και το 2021 (6,3 χιλιάδες πλειστηριασμοί στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου). H νέα χρονιά βρίσκει το μηχανισμό φορτσάτο: μόνο για το πρώτο δίμηνο του 2022 έχουν προγραμματιστεί 4 χιλιάδες πλειστηριασμοί. Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι το γεγονός πως το ποσοστό των κύριων κατοικιών που βγαίνουν στο σφυρί διαρκώς αυξάνεται. Τα στοιχεία δείχνουν πως από το σύνολο των πλειστηριασμών στην Αττική κατά τον μήνα Δεκέμβριο ’21, το 50% αφορούσε πρώτες κατοικίες.

Κακά μαντάτα για τους καταχρεωμένους πολίτες, χρυσές δουλειές για τους επικοινωνιολόγους, φωτογράφους, λογογράφους και αγιογράφους του Πρωθυπουργού που θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί και επικοινωνιακά τα θύματα των πολιτικών του.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο