Ο Γιώργος Αυγερόπουλος στο Ράδιο ΜέΡΑ στα πλαίσια του αφιερώματος του ΜέΡΑ25 στον «Φάκελο Χρεωκοπία»

Συνεντεύξεις - videos
25 Ιαν, 2021

«Το «Αγορά ΙΙ» διηγείται τα τελευταία πέντε χρόνια της ιστορίας μας, της ιστορίας όλων μας. Κάθε ένας από μας θα δεί τον εαυτό του»

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο radiomera.gr ο Γιώργος Αυγερόπουλος το ντοκυμαντέρ του «Αγορά ΙΙ: Δεσμώτες». Η ταινία παίρνει τη σκυτάλη από το προηγούμενο ντοκυμαντέρ του σκηνοθέτη «Αγορά», που περιέγραφε τη σκοτοδίνη της εισόδου στα Μνημόνια, κι έρχεται τώρα στο νέο του έργο να καταγράψει την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σκηνοθέτης είχε «προνομιακή θέση» ακολουθώντας κατά πόδας με την κάμερά του όλη την κομβική περίοδο των διαπραγματεύσων του ’15, μια ιστορική τομή «όπου μια ολόκληρη κοινωνία επιχείρησε την έφοδο προς τον ουρανό» όπως περιγράφει.

«Αυτό που προσπαθώ να δείξω είναι το πώς κινήθηκε η κοινωνία μας μέσα σε πέντε χρόνια, όπου έχεουμε έναν λαό ο οποίος έχει φτωχοποιηθεί, έχει χλευαστεί, έχει γίνει περίγελος της Ευρώπης, ξαφνικά τολμά να ελπίζει, απογοητεύεται, και από κεί και ύστερα αρχίζει και συντηρητικοποιείται αργά και σταθερά.» λέει ο σκηνοθέτης στη Μπούλικα Μιχαλοπούλου.

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μίλησε στο ραδιόφωνό μας στα πλαίσια του αφιερώματος του ΜέΡΑ25 στο «φάκελο Χρεωκοπία».

Το ντοκυμαντέρ του Αγορά ΙΙ θα προβληθεί από το κανάλι της ΕΡΤ 2 απόψε στις 23.15

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο