Νεολαία ΜέΡΑ25: Η κ. Κεραμέως παρεμβαίνει στην πολιτική οργάνωση των φοιτητών, θυμίζοντας άλλες εποχές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Ιαν, 2021

Δεν έχουν τέλος οι εξαγγελίες Κεραμέως. Καθημερινά και χωρίς καμία διαβούλευση, η Υπουργός Παιδείας αιφνιδιάζει την φοιτητική κοινότητα με τις προτάσεις που καταθέτει μέσω δηλώσεων ή συνεντεύξεων της, και ούτε καν στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Πριν λίγες ώρες, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε το σχέδιο για κατάργηση των φοιτητικών εκλογών με παρατάξεις και την αλλαγή τους σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, από το βήμα της Βουλής, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε ζητήσει την κατάργηση της νεολαιίστικης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, τη ΔΑΠ, εξαιτίας του μαφιόζικου τρόπου με τον οποίο λυμαίνεται τα Πανεπιστήμια και έχει επιβάλει ένα σύστημα ρουσφετιών με εξαγορά φοιτητών και καθηγητών αντί ψήφων σε όργανα. Αντί να συμμαζέψει και να ελέγξει τη ΔΑΠ η Κυβέρνηση, επιλέγει τη συνολική αποδόμηση των φοιτητικών διαδικασιών και αποφάσεων.

Η επιβολή ενιαίου ψηφοδελτίου στις φοιτητικές εκλογές, θα επιφέρει απο-πολιτικοποίηση των νέων και δε θα συμβάλει στην εμπλοκή τους με τα κοινωνικά ζητήματα. Θα οδηγήσει τις φοιτητικές εκλογές να αποφασίζουν την ανάδειξη του πιο δημοφιλή ή πιο αναγνωρίσιμου φοιτητή ή φοιτήτριας.

Εάν η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως μέσα από τα ενιαία ψηφοδέλτια θα προσφέρει στην συμμετοχή των φοιτητών/τριων στις διαδικασίες των συλλόγων, ας υιοθετήσει την αντίστοιχη πρόταση και για την κεντρική πολιτική σκηνή, στο κόμμα της. Ούτως ή άλλως, η ιστορία έχει αποδείξει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανταλλάξει στελέχη και βουλευτές και από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑ.Ο.Σ.), και τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ.), και τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση.

Διαφωνούμε σε κάθε σειρά της πρότασης της κ. Κεραμέως για ενιαία ψηφοδέλτια, χωρίς διακριτή συμμετοχή των πολιτικών παρατάξεων. Η νεολαία που δέχεται επιθέσεις και στοχοποιείται από την κυβέρνηση, δεν θα συναινέσει στην απολίτικη εξαγγελία της κυβέρνησης. Φαίνεται πως η κ. Κεραμέως ρίχνει λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει, με τα σχέδια της για περιφρούρηση και έλεγχο των φοιτητών/τριων.

Ξεχνάει η Κυβέρνηση πως μόνο η Χούντα είχε δοκιμάσει να απαγορεύσει την πολιτική οργάνωση των φοιτητών, και στο τέλος οι φοιτητές την έριξαν.

Νεολαία ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο