Ο Γιάννης Παντελάκης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Πλήττεται η αξιοπιστία των ΜΜΕ και μαζί τους η ποιότητα της Δημοκρατίας

Συνεντεύξεις - videos
09 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης για την… χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας.

«Το μιντιακό σκηνικό είναι σε μία από τις χειρότερες περιόδους. Βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση. Και η ΕΡΤ που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά γιατί θα έπρεπε να μην έχει εξαρτήσεις και να λειτουργεί ως ένας αυτόνομος δημοσιογραφικός φορέας όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, δυστυχώς και αυτή ακολουθεί αυτή την τακτική των ιδιωτικών ΜΜΕ, καναλιών και ραδιοφώνων κυρίως καναλιών, με αποτέλεσμα η δημοσιογραφία στις μέρες μας να περνάει ίσως τη χειρότερη εποχή της. Και αυτό δεν το λέω από αντιπολιτευτική διάθεση αλλά το λένε όλες οι μετρήσεις. Οι μετρήσεις εδώ και 4-5 χρόνια που έχει κορυφωθεί αυτό το γεγονός δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες σε ποσοστά που αγγίζουν το 80-90% δεν εμπιστεύονται τα μέσα από τα οποία ενημερώνονται. Έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας και αυτό είναι τραγικό. Δεν αφορά έναν κλάδο που πλήττεται, εδώ αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων είναι ένα τεράστιο θέμα. Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σήμερα μισθοί στο χώρο μας που κυμαίνονται σε 300,400,500 ευρώ και πολλές φορές οι εργοδότες καθυστερούν να πληρώσουν αρκετούς μήνες. Νομίζουν ότι ζούμε σε ένα βασίλειο που κρίνουν από την εικόνα που έχουν από 5-10, 15-20 τηλεοπτικούς «αστέρες».

Υπάρχει ένα παράδοξο που οδηγεί πολλά μέσα ενημέρωσης, δηλαδή τους ιδιοκτήτες τους, να ακολουθούν μία πολιτική στρουθοκαμήλου».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο