Η Σταυρούλα Πουλημένη στο Ράδιο ΜέΡΑ: Καταστροφική η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στην Κασσάνδρα

Συνεντεύξεις - videos
09 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε η δημοσιογράφος Σταυρούλα Πουλημένη για την αναθεωρημένη σύμβαση μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και «Ελληνικός Χρυσός» που υπεγράφη.

«Υπεγράφη αιφνίδια με όρους άκρας μυστικότητα αναθεωρημένη σύμβαση μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και «Ελληνικός Χρυσός» την Παρασκευή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Την είδηση δεν τη μάθαμε από το υπουργείο αλλά από το tweet του αμερικανού Πρέσβη και ακόμη αναρωτιόμαστε γιατί παραβρέθηκε καθώς η El dorado που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία Κασσάνδρας είναι καναδικών συμφερόντων. Το κείμενο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα παρ’ ότι έχει ζητηθεί», επεσήμανε η κα Πουλημένη και συνέχισε δίνοντας μια εικόνα για το πώς δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή η εταιρεία στην περιοχή.

«Μέχρι σήμερα η εταιρεία αυτό που κάνει, εκτός από το να έχει ξεριζώσει ένα ολόκληρο δάσος στις Σκουριές για να χτίσει εργοστάσιο εμπλουτισμού, εκμεταλλεύεται τα παλιά μεταλλεία στις Μαύρες Πέτρες και Ολυμπιάδα και στέλνει χρυσοφόρα συμπυκνώματα στο εξωτερικό για να παραχθεί το μέταλλο χωρίς να φορολογείται γιατί τα συμπυκνώματα στέλνονται ως μπάζα. Την ίδια στιγμή γεμίζει τόσο τον Νικητέα τον χώρο υγειονομικής ταφής επικίνδυνων αποβλήτων στον Κοκκινόλακα αλλά και στην περιοχή της Ολυμπιάδας με τοξικά απόβλητα. Αυτό έχει αποδειχθεί και από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος με δεκάδες βεβαιώσεις και πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για μη σύννομη διαχείριση των υγρών αποβλήτων. Η νέα αυτή σύμβαση δημιουργεί ερωτήματα και προβληματισμούς γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενό της.

Η εταιρεία ήθελε και θέλει να απαλλαχθεί από την υποχρέωση να παράγει καθαρά μέταλλα στην Ελλάδα».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο