Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο Ράδιο ΜέΡΑ: Μεγάλος ο κίνδυνος να κλείσει μία στις δύο επιχειρήσεις

Συνεντεύξεις - videos
11 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τις επώδυνες και ζοφερές συνέπειες της πανδημίας στις επιχειρήσεις εστίασης.

Με τα μελανότερα των χρωμάτων αποτύπωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου την επόμενη ημέρα στον τομέα της εστίασης: «ένας κλάδος έχει να δουλέψει ένα χρόνο. Σε μελέτες που κάναμε το 43% της εστίασης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξει. Καθένας που έχει μία επιχείρηση πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό τον τελευταίο χρόνο δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Άρα υποθέτει η Πολιτεία ότι αυτός έχει χρήματα στο σεντούκι για να ζήσει. Τα μέτρα που αναφέρει η κυβέρνηση ότι πήρε ξεχνάει ότι υπάρχουν και έξοδα σε κάθε μαγαζί που υπάρχει. Οι επιχειρήσεις θέλουν συντήρηση αλλιώς δε μένουν».

Η πρόταση που κάνουμε στην κυβέρνηση, είπε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας είναι: «αφού δεν μπορείς να μας στηρίξεις ελάτε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, η κυβέρνηση, οι επιδημιολόγοι, οι φορείς των επιχειρήσεων και να βρούμε μία λύση προστασίας του κορωνοϊού και προστασίας της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Θα πρέπει να μην περάσει αδιάφορα ότι η χθεσινή απόφαση των επιδημιολόγων είναι 16-9, άρα υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι αποδοτικά» για να συμπληρώσει σε μια άκρως απογοητευτική τοποθέτηση «Μη φτάσουμε, και αυτό βλέπουμε ότι θα συμβεί, μία στις δύο επιχειρήσεις τελικά να κλείνει».
«Αν δεν υπάρξει κούρεμα του χρέους», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, «τότε η καταστροφή, όχι μόνο στη χώρα μας, θα είναι τεράστια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Και οφείλω να πω ότι από το click away και το lockdown αυτοί που ωφελήθηκαν και φαίνεται και από τα κέρδη τους είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που πλέον ελέγχουν τους μεγάλους τομείς της οικονομίας».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο