Η Σοφία Σακοράφα στο Ράδιο ΜέΡΑ: Εγείρει μεγάλες απορίες γιατί η κα υπουργός επιμένει να φέρει ένα νομοσχέδιο το οποίο δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις

Συνεντεύξεις - videos
11 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε η Σοφία Σακοράφα Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλεύτρια Β3΄Νότιου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 για τα τρωτά του νομοσχεδίου για την Παιδεία.
«Λόγω της σοβαρότητας του νομοσχεδίου, εκτός από τον Προϋπολογισμό που είναι μία διαδικασία την οποία γνωρίζουμε, έχουν γραφτεί για πρώτη φορά 156 βουλευτές για να μιλήσουν για τα θέματα Παιδείας» επεσήμανε η κα Σακοράφα και συνέχισε με τους λόγους για τους οποίους το επίμαχο νομοσχέδιο για την Παιδεία θα έπρεπε να αποσυρθεί και να τεθεί εκ νέου σε δαβούλευση.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που, για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε ως νομοσχέδιο στην ελληνική κοινωνία, από δύο υπουργούς με τελείως διαφορετικές αρμοδιότητες, από την υπουργό Παιδείας και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Είναι ένα νομοσχέδιο για το οποίο δεν έχει γίνει ουσιαστικός διάλογος στην ακαδημαϊκή κοινότητα κυρίως και αυτό αποδείχθηκε και από τη συζήτηση που έγινε με τους φορείς. Είναι ένα νομοσχέδιο που συζητιέται μέσα σε ένα ειδικό καθεστώς και όσον αφορά στη λειτουργία της Βουλής αλλά και όσον αφορά στην ίδια την κοινωνία. Και εγείρει μεγάλες απορίες γιατί η κα υπουργός επιμένει να φέρει ένα νομοσχέδιο το οποίο δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία, στον φορέα των πρυτάνεων, ανάμεσα στους φοιτητές, στους ίδιους τους αστυνομικούς, στα ίδια τα στελέχη της παράταξης της κας Κεραμέως.

Έγινε μία πολύ μεγάλη συζήτηση όσον αφορά στην αντισυνταγματικότητα ορισμένων σημείων του νομοσχεδίου και που προσκρούουν στο άρθρο 16 – αυτό έχει να κάνει με την ακαδημαϊκή ελευθερία, με την αστυνόμευση και την ασφάλεια μέσα στα πανεπιστήμια και φυσικά με τους πειθαρχικούς κανόνες τους οποίους επιβάλλει η κα Κεραμέως μέσω του νομοσχεδίου στους φοιτητές και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο έπρεπε να αποσυρθεί να ξαναπάει στη διαβούλευση και να γίνει μία μεγάλη συζήτηση για να δούμε τι πραγματικά ζητάει και η ίδια η κοινωνία».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο