Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ασκείται έλεγχος στην κοινωνία. Έχουν καταλάβει ότι ταυτίζονται με τον Παττακό;

Συνεντεύξεις - videos
20 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας για τη στοχοποίηση του χώρου της Τέχνης και την επιβίωση του κλάδου στην εποχή της πανδημίας.

«Η ενότητα στις μέρες μας έχει τη σημασία και την αξία της. Σαν συλλογικότητα βγάλαμε τη δική μας προσέγγιση, στο ίδιο πνεύμα με τον ΠΜΣ. Χαίρομαι γιατί δικαιώνεται και η τέχνη του ραπ που αφορά πολλά νέα παιδιά, όπου νιώθω ότι έχει βρει μία καταφυγή ο πολιτικός, ο κοινωνικός στίχος, αυτός που δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων να βολευτεί μέσα σε κομματικά στεγανά και σε σκοπιμότητες τέτοιου τύπου. Χαίρομαι γιατί οι νέοι άνθρωποι φαντάζονται τη ζωή τους χωρίς αυτόν τον πειθαναγκασμό. Νόμοι σαν αυτόν καταργούνται στην πράξη», τονίζει ο κ. Ζερβουδάκης και συμπληρώνει: «Αν τελικά όντως αυτό το κεντρώο προσωπείο της κυβέρνησης ισοδυναμεί με μια τέτοιου είδους σκληρή χούντα εμπνεύσεως του κ. Χρυσοχοΐδη, έχουμε μπλέξει άσχημα. Δε μπορούμε να βολευτούμε ούτε με τα επιδόματα, ούτε με τα ψίχουλα, ούτε με τα ψέματα».

Η αγανάκτηση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας, κορυφώνεται. «Ο κόσμος βοά για τη βοήθεια που δεν είναι βοήθεια. Βοά για τις επιδοτήσεις οι οποίες είναι άτακτες, ανερμάτιστες. Ουσιαστικά προσπαθεί να ασκηθεί ένας έλεγχος πάρα πολύ σοβαρός στην κοινωνία που δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί. Αφορά δημοκρατικές ελευθερίες, εργασιακά δικαιώματα… Αλλά σε ό,τι αφορά στην τέχνη μας θα τους πάρουμε στην πλάκα. Έχουν καταλάβει ότι ταυτίζονται με τον Παττακό;» αναρωτιέται ο κ. Ζερβουδάκης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο