Η Φωτεινή Μπακαδήμα στο Ράδιο ΜέΡΑ: Σημαία μας κάναμε την ανάγκη ανάκτησης ελληνικής κυριαρχίας στα όργανα του κράτους

Συνεντεύξεις - videos
19 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 για τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες και στη βροχή τροπολογιών που περνούν στα διάφορα νομοσχέδια.

«Αν κάνουμε μία αναδρομή στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης του τελευταίους μήνες θα δούμε ότι εν μέσω πανδημίας η Νέα Δημοκρατία συνέχισε ακάθεκτη να «χτίζει» στο οικοδόμημα που έχει ήδη αρχίσει να μορφοποιείται κινούμενη πάντα σε δύο πυλώνες, την καταστολή από τη μία και την πλήρη εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας εσωτερικού και εξωτερικού από την άλλη, με νομοθετήματα όπως ήταν η αστυνομία των πανεπιστημίων, τα της τελευταίας εβδομάδας της ΕΡΤ, τα δωράκια στους ιδιοκτήτες καναλιών αλλά και με απελευθέρωση μισθών και επιπλέον απολαβές σε στελέχη της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και του ΕΣΡ αλλά ακόμη και αυτό της ΑΑΔΕ που ήρθε να δώσει την ελευθερία να αυξηθούν οι αμοιβές των στελεχών αλλά και να τους δοθούν και πριμ παραγωγικότητας», επεσήμανε η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25.

Η κα Μπακαδήμα σχολιάζοντας το άρθρο 8 είπε ότι «εμείς είμαστε κατά του άρθρου 8 και στη λογοκρισία στην Τέχνη. Ακόμη και με την τροποποίηση του Άρθρου 8 δεν αλλοιώνεται η πολιτική βούληση για στραγγαλισμό και καθυπόταξη οποιασδήποτε φωνής έρχεται να αντικρούσει την κυβέρνηση. Ο Θ. Λιβάνιος έχει αποδειχθεί βασιλικότερος του βασιλέως».

Σημαντική αναφορά έκανε και για την ΑΑΔΕ λέγοντας «μιλάμε για μία απολύτως εξαρτημένη αρχή δημοσίων εσόδων, μόνο ανεξάρτητη δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι. Είναι μία Αρχή της οποίας τα κλειδιά έχει παραδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με το νόμο του το 2016, στην τρόικα».

Ξεκαθάρισε δε η κα Μπακαδήμα ότι «αυτό που πρότεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης το 2015 και αφορούσε τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ήταν η ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ, όχι ελεγχόμενη από τον υπουργό όπως πίεζαν εγχώρια, ούτε από την τρόικα όπως ήθελαν οι δανειστές. Το ΜέΡΑ25 έχει κάνει σημαία του την ανάγκη ανάκτησης ελληνικής κυριαρχίας στα όργανα του κράτους. Ένα από αυτά είναι και η ΑΑΔΕ. Δεν μπορεί καμία χώρα να πει ότι ελέγχει τις φορολογικές της αρχές όταν όλο το σύστημα, όλο το software που αφορά το φορολογικό κομμάτι δεν είναι στα δικά της χέρια. Πρότασή μας να περάσει η ΓΓΔΕ στην άμεση εποπτεία της Βουλής και σε λογοδοσία στους πολίτες». Καίρια τα όσα ανέφερε η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 και για την παραίτηση του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Παναγιώτη Δάνη που μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη είχαν προσπαθήσει να πατάξουν τη φοροδιαφυγή στη χώρα αλλά αναχαιτίστηκαν από τον τότε πρωθυπουργό!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο