Ο Δημήτρης Μέρκος στο Ράδιο ΜέΡΑ: Οι εφοριακοί θα λειτουργούν ως «κυνηγοί κεφαλών» με αυτό το σχέδιο νόμου για την ΑΑΔΕ

Συνεντεύξεις - videos
15 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε o Δημήτρης Μέρκος, Γραμματέας του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων για το νομοσχέδιο για την ΑΑΔΕ αλλά και την απαξίωση των εργαζομένων στις φορολογικές υπηρεσίες.

Στην απαξίωση των εργαζομένων στις φορολογικές υπηρεσίες με αφορμή τον θάνατο του εφοριακού στη ΔΟΥ Κοζάνης, αναφέρθηκε ο Γραμματέας του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων. «Είναι μια προσπάθεια των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και της Διοίκησης της ΑΑΔΕ να μεταφέρει τις ευθύνες για τη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού, για την έλλειψη εξυπηρέτησης του πολίτη, για την ταλαιπωρία των πολιτών με έναν τρόπο – πολλές φορές και με τη στήριξη των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης τα οποία εμφανίζουν τους εργαζόμενους στις φορολογικές υπηρεσίες ως ανθρώπους οι οποίοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, που έχουν την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση και δυστυχώς οπλίζουν ή «νομιμοποιούν» τέτοιου είδους ενέργειες».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ΑΑΔΕ ο κ. Μέρκος είπε: «Γι’ αυτό το μόρφωμα που έχει αναλάβει τη διαχείριση των δημόσιων εσόδων –και τη διαχείριση των δαπανών τους τελευταίους μήνες λόγω πανδημίας, αυτό που διαπιστώνει κανείς παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή, πέρα από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, είναι η τεράστια έλλειψη ενημέρωσης του κοινοβουλίου για το τι γίνεται στις φορολογικές υπηρεσίες.

Αυτή τη στιγμή τη Ανεξάρτητη Αρχή διοικείται από ένα συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν δύο μέλη της Κομισιόν, ένας εμπειρογνώμονας ευρωπαϊκής χώρας, στελέχη της αγοράς, υπάρχει ο Διοικητής στον οποίο έχουν εκχωρηθεί άνευ προηγουμένου αρμοδιότητες για όλα, κράτος εν κράτει. […] Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πέρα από όλα τα άλλα που περνάει, πάμε σε μια ρευστοποίηση των εργασιακών σχέσεων… Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που εισάγει τους ατομικούς μισθούς συνδεδεμένους με την επίτευξη ατομικών στόχων και τα ατομικά συμβόλαια στο δημόσιο. Όταν συνδέει πως θα πληρωθεί ένας εφοριακός με το κατά πόσο θα πετύχει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους, αυτό έχει άμεση επίπτωση και στην ποιότητα δουλειάς που θα κάνει αλλά και στο που θα κατευθυνθεί. […] Οι εφοριακοί θα λειτουργούν ως «κυνηγοί κεφαλών». […] Θέλουμε να υπάρξει ένα απλό και κατανοητό φορολογικό σύστημα για όλους τους φορολογούμενους».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο