Νέος γύρος πανδημίας με μια κυβέρνηση που αρνείται να εφαρμόσει τα αυτονόητα και έναν Υπουργό Υγείας να απειλεί ότι «θα κόψει τη μουσική»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Δεκ, 2021

«Θα σας κόψουμε τη μουσική». Είναι η χαρακτηριστικότερη φράση του Υπουργού Υγείας στην έκτακτη ενημέρωσή του για ΜΗ λήψη έκτακτων μέτρων για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον ενόψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς.

Μη μπορώντας να αποφασίσει τι είναι επικοινωνιακά πιο συμφέρον, να υποβαθμίσει την έκταση της πανδημίας (ώστε να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση) ή να δείξει πυγμή με αψυχολόγητα, αναποτελεσματικά πλην αυστηρά μέτρα (ώστε να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση), η κυβέρνηση σολομώντεια αποφάσισε «και τα δύο» , αποδεικνύοντας ότι βαδίζει στα τυφλά ελπίζοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί μαγικά.

Έτσι, ο βλοσυρός «κομμάντο» Υπουργός Υγείας, βρέθηκε να απειλεί ότι «με την παραμικρή ένδειξη» ότι οι πολίτες δεν κάθησαν αρκετά μακριά ο ένας απ’ τον άλλο στο κέντρο διασκέδασης που η κυβέρνηση κρατάει ανοιχτό, «θα κόψει τη μουσική»- ένα μέτρο μηδενικής υγειονομικής, αλλά υψηλής «φρονιματικής» αξίας.

Έτσι θα πορευτούμε και στο νέο γύρο αυτής της πανδημίας: με μια κυβέρνηση που αρνείται να εφαρμόσει τα αυτονόητα (όπως τα δωρεάν μαζικά τεστ), με μέριμνα για ιδιωτικά υπερκέρδη (υπερτιμολογημένες μάσκες και τεστ) και έναν Υπουργό Υγείας που θα πατάξει αμείλικτα… τις νότες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο