Νεολαία ΜέΡΑ25: Η Κυβέρνηση είναι ανίκανη και εγκληματικά επικίνδυνη να διαχειριστεί την κρίσιμη κατάσταση της πανδημίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Δεκ, 2021

Αν δεν είναι γελοίο, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Ο τρόπος που η Κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα της πανδημίας και λαμβάνει μέτρα έχει καταντήσει ένα κακό ανέκδοτο, που κανένας και καμιά δε γελάει.

Σήμερα το απόγευμα, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης μας ενημέρωσε για τα νέα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή… από 3 Ιανουαρίου. Αφού προσπάθησε να εξηγήσει την σοβαρότητα της κατάστασης, να μας πείσει ότι η Κυβέρνηση πορεύεται με βασικό και μοναδικό της σύμβουλο την επιστήμη, έπεσε στην παγίδα να κινδυνολογήσει για τα επόμενα μέτρα πως θα περιλαμβάνουν.. και το κλείσιμο της μουσικής στην εστίαση.

Δεν αρκεί που καθημερινά οι υγειονομικοί δίνουν μάχη να κρατήσουν όρθιο το Σύστημα Υγείας, χωρίς καμία υποστήριξη από το κράτος, ο πολιτικός προϊστάμενος του ΕΣΥ έβλεπε σήμερα διαχειρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία ενώ οι ΜΕΘ δεν υπάρχουν και νοσηλεύονται εκατοντάδες πολίτες σε ράντζα στους διαδρόμους.

Να μας εξηγήσει η Κυβέρνηση με ποια ακριβώς επιστημονικά δεδομένα η διπλή μάσκα είναι ισάξιας προστασίας με την υψηλής προστασίας N95.

Με ποια δεδομένα γνωρίζει από τώρα πως στις 3/1 θα υπάρχει κλιμάκωση των κρουσμάτων και θα χρειαστεί να λάβει μέτρα.

Με ποια δεδομένα η διασκέδαση και η εστίαση το προηγούμενο διάστημα λειτούργησε εκτός ελέγχου και από 3/1 θα υπάρχει μεταμεσονύχτια αύξηση του κινδύνου για όσες/όσους βγαίνουν, ενώ πριν όχι.

Έχετε σκοπό, εν τέλει, να ενισχύσετε το Σύστημα Υγείας αφού έρχεται ένα νέο κύμα πανδημίας και πως;

Όταν εδώ και τόσους μήνες, η Κυβέρνηση χαζογελάει και ειρωνεύεται όσους ζητούν να δημιουργηθεί ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν μαζικών τεστ, σήμερα επιβάλει μάσκες προστασίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους υποχρεωτικά στους πολίτες χωρίς να χρηματοδοτεί τη διανομή τους και αφήνει στο έλεος “της ελεύθερης αγοράς” τους πολίτες να τις χρυσοπληρώνουν, ενώ κάνει δωράκια από εδώ και από εκεί σε φίλους της ολιγάρχες, καναλάρχες, αεροπορικές εταιρείες.

Κύριοι και κυρίες της Κυβέρνησης, είστε συνώνυμο της λέξης αποτυχία. Καταφέρατε, επί των ημερών σας, να απαξιώσει η κοινή γνώμη την επιστήμη και ταυτίσατε τα μέτρα προστασίας με τον περιορισμό βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είστε ανίκανοι και εγκληματικά επικίνδυνοι να διαχειριστείτε -και μία ημέρα παραπάνω- την κατάσταση της υγειονομικής κρίσης.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 ζητάμε άμεση επίταξη του συνόλου του ιδιωτικού συστήματος υγείας, προσλήψεις υγειονομικού και νοσηλευτικού προσωπικού, άνοιγμα και στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και θωράκιση του ΕΣΥ. Χωρίς ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες είμαστε απροστάτευτοι και μόνοι απέναντι στον ιό, που αφαιρεί ζωές φίλων και συγγενών μας.

Μια μικρή σημείωση στον κ. Πλεύρη, ξέχασε να μας ενημερώσει τι θα κάνει με τα περίπτερα και φοβόμαστε για τα επόμενα μέτρα πόσο κρίσιμα θα είναι.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο