Νεολαία ΜέΡΑ25: Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Ιούν, 2020

Σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, και αύριο Τρίτη για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές «αναγκάζονται» να έρθουν αντιμέτωποι με μια ψυχοφθόρα και εξαντλητική διαδικασία, η οποία ανήκει σε εκπαιδευτικά συστήματα άλλων εποχών, για να κατακτήσουν τα όνειρα τους.

Η διαφορά είναι ότι οι φετινές πανελλαδικές διεξάγονται έπειτα από μια πανδημία και ένα καθολικό lockdown, γεγονός που προφανώς έχει επιδράσει στην ήδη ευαίσθητη ψυχολογία των υποψηφίων. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν μερίμνησε όπως όφειλε και η στάση της επιδεικνύει την αδιαφορία της.

Το σημαντικό αυτή τη στιγμή όμως είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές να γνωρίζουν ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή για το μονοπάτι της ζωής, η πρώτη άτυχη επαφή με την ανταγωνιστική κοινωνία και σε καμία περίπτωση οι αποδόσεις σε ένα τόσο αγχωτικό περιβάλλον δεν αντανακλούν τις πνευματικές δυνατότητες και τον πλούτο που φυλάει ο καθε υποψήφιος και υποψήφια μέσα του, ούτε θα σταθούν εμπόδιο στο μέλλον τους.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή επιτυχία, καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα με διαύγεια και ηρεμία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο