Νεολαία ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης: Αλληλεγγύη στην κατάληψη Terra Incognita

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Αυγ, 2020

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης για την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita:

Εκκενώθηκε το πρωί της Δευτέρας 17/8, η κατάληψη Terra Incognita στην Θεσσαλονίκη, στην οδό Ολύμπου και Τάσκου Παπαγεωργίου, με την καθιερωμένη αστυνομική παρουσία και την ειδησεογραφική απευθείας κάλυψη, όπως σε όλες τις εκκενώσεις που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το προεκλογικό διάστημα είχε στοχοποιήσει όλα τα κοινωνικά και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και είχε εξαγγείλει την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη αντίστοιχων χώρων. Η κατάληψη Terra Incognita στην Θεσσαλονίκη, δεν ήταν απλώς ένας υπό κατάληψη χώρος, αποτελούσε έναν χώρο αυτοοργάνωσης και συντονισμού κινηματικών παρεμβάσεων. Με πρωτοβουλίες όπως συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Πέτρου Ράλλη, αυτόνομη ομάδα Δασοπροστασίας, δράσεις ενάντια στα ΕΛΠΕ, την ΑΓΕΤ και τον ΤΙΤΑΝΑ και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Πολλές καταλήψεις αποτέλεσαν κέντρο αγώνα, οχυρό στην μνημονιακή λαίλαπα. Προστάτευσαν πολίτες που δεν είχαν τροφή ή ένα ποτήρι νερό, έδωσαν στέγη σε κόσμο που έχασε το σπίτι του. Κάλυψαν κενά που το κράτος αδυνατούσε ή αδιαφόρησε να προσφέρει.

Το συγκεκριμένο κτίριο στην οδό Ολύμπου και Τάσκου Παπαγεωργίου ανήκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από την πρώτη ημέρα κατάληψης δημιουργήθηκαν και λειτουργούσαν στο εσωτερικό του αυτοδιαχειριζόμενο γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, τυπογραφείο και εργαστήρι μεταξοτυπίας.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 δεν μπορούμε να δεχτούμε πως χώροι που διατηρήθηκαν, αναπτύχθηκαν, πήραν ζωή και δεν έμειναν εγκαταλελειμμένα κτίρια θα γίνουν τροφή στα κεντρικά δελτία ειδήσεων για τα αδηφάγα ΜΜΕ και το ακροδεξιό κοινό της κυβέρνησης.

Είμαστε αλληλέγγυοι με την Terra, κάθε επίθεση σε γειτονιά από το αστυνομικό κράτος είναι γροθιά στο στομάχι του καθενός και της καθεμιά μας. Κάτω τα χέρια από τους συλλογικούς χώρους.

Νεολαία ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο