Νεολαία ΜέΡΑ25: Στηρίζουμε τις μαθητικές καταλήψεις. Να παραιτηθεί η κ. Κεραμέως

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Σεπ, 2020

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε εντυπωσιασμένοι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε απόλυτη συνεννόηση με την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της, να προβαίνουν σε μια ντροπιαστική στοχοποίηση των μαθητριών και των μαθητών που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους, μέσω των 200+ σχολικών καταλήψεων και των καθημερινών κινητοποιήσεων τους σε όλη την χώρα.

Η Υπουργός Παιδείας αφού απέτυχε παταγωδώς να οργανώσει μια σχολική χρονιά πληρώντας τους υγειονομικούς κανόνες, σύμφωνα με τους ειδικούς, εξαντλήθηκε στην παροχή δωρεάν Fullface μασκών, κάτι το οποίο εξελίχθηκε σε ένα απόλυτο φιάσκο, και των χρωματιστών παγουρίνο (που αποτελεί δωρεά ολιγάρχη).

Πρακτικά η κ. Κεραμέως δεν μπόρεσε μετά από 6 μήνες πανδημίας να ορίσει μια ομαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 είχαμε προειδοποιήσει πως μόνο μέτρο για την διασφάλιση της υγείας των μαθητών/τριών είναι η μείωση του αριθμού στις τάξεις (έως και 15 μαθητές) ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των θέσεων, η παροχή δωρεάν τεστ για όλους τους διδάσκοντες, και η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας.

Η Κυβέρνηση αρνούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς της ΟΛΜΕ και εξέθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των μαθητών, των οικογενειών τους και συνολικά το εκπαιδευτικό σύστημα, αφού για κάθε σχολική μονάδα που εντοπίζεται κρούσμα και κλείνει δεν υπάρχει μέριμνα για τους γονείς και την φροντίδα που θα πρέπει να παράσχουν.

Θεωρούμε πως μετά από ένα lockdown 2 μηνών και ένα καλοκαίρι που μεσολάβησε με κλειστά σχολεία, η Κυβέρνηση είχε άπλετο χρόνο να προετοιμάσει την καλύτερη δυνατή ένταξη των μαθητών/τριών στις τάξεις. Αντ’ αυτού σήμερα στοχοποιεί και στρέφει εναντίον των σχολικών μαθητικών καταλήψεων, την κοινή γνώμη και γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών βίας και επιθέσεων εναντίον μαθητών (βλ. Άλιμος, Κρήτη, Καβάλα, Κερατσίνι).

Η παραπλανητική επιχειρηματολογία πως οι μαθητές που συμμετέχουν είναι αρνητές της μάσκας είναι μια αθλιότητα. Και τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης και των ΜΜΕ κατέρρευσαν μέσα από τις κινητοποιήσεις των μαθητών με όλα τα μέσα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες) και τις ανακοινώσεις τους για πρόσληψη προσωπικού και λιγότερους μαθητές στις τάξεις.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της μαθητικής κοινότητας με όλα τα μέσα που έχουν για να διεκδικήσουν και να εισακουστούν. Η κ. Κεραμέως αρνείται να συνεργαστεί και να ακούσει τους ενδιαφερόμενους, στοχοποιώντας τους. Η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως είναι ακατάλληλη να διαχειριστεί αυτή την τόσο σημαντική κατάσταση και δεν μπορεί να αντιληφθεί την σοβαρότητα της περίστασης. Θεωρούμε πως θα έπρεπε να παραιτηθεί και από την στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης την καλύπτει, συναινεί στις πρακτικές της και έχει μερίδιο ευθύνης. Είμαστε αλληλέγγυοι και θα σταθούμε δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες σε όλους τους επόμενους αγώνες τους.

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Καμία ανοχή σε επιθέσεις εναντίον τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο