ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας: Ζητάμε να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ της Φυλής

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Σεπ, 2020

Τη νύχτα του Σαββάτου 26/9 οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας βιώσαμε για ακόμη μια φορά τις συνέπειες του συνεχιζόμενου εγκλήματος που συντελείται εδώ και χρόνια στην περιοχή μας. Ενός εγκλήματος που απειλεί ευθέως την υγεία όλων μας. Ο αποπνικτικός καπνός που σκέπασε τον ουρανό της Δυτικής Αττικής – απόρροια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ Φυλής – ανάγκασε ακόμη και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να στείλει μέσω του 112 επείγουσα ειδοποίηση για αποφυγή μετακινήσεων και κλείσιμο παραθύρων και πορτών, ώστε να αποφευχθεί η εισπνοή επικίνδυνου καπνού.

Επειδή το έγκλημα είναι διαρκές. Επειδή αρνούμαστε να ζούμε δίπλα σε μια βραδυφλεγή υγειονομική βόμβα. Επειδή δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς καθαρό αέρα. Επειδή αύριο θα είναι αργά…

Ζητάμε να κλείσει ΤΩΡΑ ο ΧΥΤΑ της Φυλής. Ζητάμε να πάψει η υγειονομική – και όχι μόνο – υποβάθμιση της περιοχής μας. Ζητάμε να υιοθετηθούν επιτέλους και από τη χώρα μας σύγχρονοι τρόποι διαχείρισης των απορριμμάτων και να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του ξεπερασμένου μοντέλου των χωματερών (όπως άλλωστε συστήνει και η Ε.Ε.) Δεν δικαιούμαστε πλέον να μένουμε αδρανείς. Καλούμε τους βουλευτές, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Δυτικής Αθήνας να πάρουν θέση. Καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Λέμε ΟΧΙ στην περαιτέρω υγειονομική υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής.

ΠΣΕ Δυτικής Αθήνας ΜΕΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο