Νεολαία ΜέΡΑ25: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών/τριών. Όχι στη μεταφορά του ΔΙΠΑΕ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Απρ, 2022

Σαν βόμβα έσκασε για τη φοιτητική κοινότητα του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, η πρόταση/απόφαση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου για μεταφορά και συγχώνευση των τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες, αλλά και η κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Ο Υφυπουργός κ. Συρίγος προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής αναμασώντας τα λεγόμενα του και αναζητώντας επιχειρήματα, την στιγμή που 6 χιλιάδες ενεργοί φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στον αέρα, όσον αφορά τη συνέχιση των σπουδών τους και την μετέπειτα επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων τους.

Η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προβαίνει σε εξαγγελίες συγχωνεύσεων και μεταφοράς τμημάτων, άλλοτε με την αρωγή φίλα προσκείμενων επιτροπών, και άλλοτε παρουσιάζοντας μονομερώς έναν συνολικότερο ανασχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς διαβούλευση με τις ακαδημαϊκές κοινότητες, ούτε με τους καθηγητές ούτε με τους φοιτητές.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών/τριών του Διεθνούς Πανεπιστημίου και απαιτούμε να δεσμευτεί, εδώ και τώρα, το Υπουργείο Παιδείας πως δεν θα υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση, με την οποία διαφωνεί πληθώρα καθηγητών των τμημάτων του Πανεπιστημίου και σύσσωμη η πανεπιστημιακή φοιτητική κοινότητα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο