Νεολαία ΜέΡΑ25: Στηρίζουμε την κατάληψη των Γεωπονικών Σχολών πανελληνίως

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Μαρ, 2023

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζουν τους φοιτητές των γεωπονικών σχολών. Μετά το νόμο Γαβρόγλου και τη βιαστική και ανέτοιμη «αναβάθμιση» των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, οι φοιτητές έμειναν χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Στο δρόμο που χάραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2018, συνεχίζει η κυβέρνηση ΝΔ αφήνοντας εσκεμμένα δίχως επαγγελματικά δικαιώματα τους φοιτητές Γεωπονίας και Aγροτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κρήτης, ΔΙΠΑΕ, Άρτας, Μεσολογγίου και Φλώρινας. Οι φοιτητές σήμερα θα είναι οι πρώτοι απόφοιτοι της νέας συνθήκης που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μη έχοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα που είχαν ως απόφοιτοι ΤΕΙ, αφήνοντας τους δηλαδή σε δυσχερέστερη θέση από πριν.

Ο εμπαιγμός των φοιτητών ξεκινάει από πολύ παλιά αλλά αυτή την εβδομάδα κορυφώθηκε. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πριν ένα χρόνο είχε φέρει τροπολογία που αρχικά προέβλεπε να δοθούν επαγγελματικά δικαιώματα στα ιδιωτικά κολλέγια τριετούς φοίτησης και στις δημόσιες σχολές πενταετούς φοίτησης, τροπολογία που προφανώς πάλεψαν και αρνήθηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Στη συνέχεια, αυτή τη βδομάδα, δεσμεύτηκε την κατάθεση τροπολογίας που θα συμπεριλάμβανε τα επαγγελματικά δικαιώματα των γεοπόνων. Τελευταία στιγμή, όμως, μες στη νύχτα το υπουργείο Παιδείας aka Νίκη Κεραμέως έθεσε βέτο σε αυτή την τροπολογία.

Η συνταγή τους είναι γνωστή: υποβάθμιση των δημόσιων σπουδών ώστε τα παιδιά του εργαζόμενου λαού να αναγκάζονται είτε να μη σπουδάζουν είτε να δουλεύουν υπερωρίες και σεζόν ώστε να πληρώνουν τους κολλεγιάρχες και τις ιδιωτικές σχολές.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που σιγά σιγά ολοκληρώνουν ή ολοκλήρωσαν την 5ετη φοίτησή τους απαιτούν επαγγελματικά δικαιώματα. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, στηρίζουμε τις καταλήψεις τους και καλούμε τα μέλη της Νεολαίας πανελλαδικά να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να ιδιωτικοποιεί τα πάντα και να μειώνει κάθε τι που δε βγάζει κέρδος. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις μειώνουν την αξία των σπουδών μας για να αυξηθούν τα κέρδη των φίλων τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο