Νεολαία ΜέΡΑ25: Σε αυτές τις Φοιτητικές εκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβερνητική φοιτητική παράταξη και να στηριχθούν αγωνιστικές δυνάμεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Μάι, 2022

Στις 18 Μαΐου η φοιτητική κοινότητα καλείται για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια να προσέλθει στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών με σκοπό να εκλέξει τους αντιπροσώπους της στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων αλλά και να δώσει ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα.

Σε αυτά τα τρία χρόνια έχουμε δει τη νομοθετική κατάργηση του ασύλου, τα πανεπιστήμια να παραμένουν κλειστά για πάνω από 1,5 χρόνο, τον καταστροφικό νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε εκτός χιλιάδες νέες/νέους και αμέτρητες επιθέσεις στον ανοιχτό, δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των πανεπιστημίων.

Οι εκλογές των συλλόγων είναι ένα σημαντικό βήμα για την επανέναρξη των φοιτητικών διαδικασιών και την αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος, ενός κινήματος που καλείται να αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδια και τις πρακτικές της Μητσοτάκης ΑΕ. Αναμφίβολα δεν ξεχνάμε τις πολιτικές μεθοδεύσεις των παρατάξεων των μεγάλων αστικών κομμάτων για την αποτροπή των φοιτητ(ρι)ών από τη συμμετοχή τους στις συνελεύσεις των συλλόγων τους.

Οι εκλογές στις 18 Μαΐου θα αποτυπώσουν μέσα απ’ την ανανέωση των ΔΣ τον συσχετισμό δυνάμεων μέσα στις σχολές μας. Καλούμε κάθε έναν και κάθε μια να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του συλλόγου τους, να οργανωθούμε για ένα κίνημα που μας αξίζει, για ένα κίνημα που θα διεκδικεί ένα ζωντανό, δημόσιο, δωρεάν και μαζικό πανεπιστήμιο, χωρίς αστυνομία και αποκλεισμούς.
Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε όλες και όλους να αποδοκιμάσουν τις πολιτικές δυνάμεις της αστικής τάξης, εκείνες που απαξιώνουν τους φοιτητικούς συλλόγους με τη στάση και τις πρακτικές τους. Καλούμε όλες και όλους να αναζητήσουν και να ανασυνταχθούν δίπλα στις δυνάμεις που μπορούν να δώσουν μια νέα αγωνιστική απάντηση στις πρακτικές της ολιγαρχίας και των εκπροσώπων τους, σεβόμενες πάντα τις ιστορικές παραδόσεις του φοιτητικού κινήματος.
Σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές, στηρίζουμε τις ριζοσπαστικές δυνάμεις και τα ενωτικά αγωνιστικά κατεβάσματα ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο