Μ. Κριθαρίδης: Η αγωγή κατά του μέσου Alterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη να πέσει στο κενό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Μάι, 2022

Συζητείται αύριο, μετά από αναβολή, η αγωγή που κατέθεσε στέλεχος της  “Ελληνικός Χρυσός” σε βάρος του συνεταιριστικού ενημερωτικού ιστότοπου alterthess.gr και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη, για δημοσίευμα σχετικά με την καταδίκη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της  “Ελληνικός Χρυσός”  για την ρύπανση των επιφανειακών υδάτων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στη Βορειοανατολική Χαλκιδική μέσα από μια σειρά παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Είναι προφανές πως κάποιοι προσπαθούν να φιμώσουν και να περιορίσουν την ελευθερία του τύπου, η οποία μάλιστα αφορά σε δημόσιες -όπως το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει- δίκες, καθώς πρόκειται για μία καταδίκη στελεχών της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία χιλιάδων πολιτών στη Βορειοανατολική Χαλκιδική.

Εμείς στηρίζουμε τις ελεύθερες αυτές φωνές που φωτίζουν το μαύρο πλαίσιο της προπαγάνδας των μίντια υπέρ της ντόπιας και ξένης παρασιτικής ολιγαρχίας στη χώρα μας, με τις λίστες Πέτσα και τις διώξεις δημοσιογράφων.

Το ΜέΡΑ25 άλλωστε έχει καταθέσει στη Βουλή και σχετική τροπολογία προκειμένου να ενταχθεί και στην Ελλάδα αντί-SLAPP νομοθεσία, αλλά μπροστά μας υψώθηκε το τείχος της Μητσοτάκης Α.Ε.. Ωστόσο ήδη με αφορμή την πρόταση μας αυτή, έχει ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση για την ανάγκη ψήφισης αντί – SLAPP νομοθεσίας στην χώρα μας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της αγωγής και τη δικαίωση της δημοσιογράφου και του μέσου και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 9:00 το πρωί στην Ευελπίδων στα προκάτ κτίρια.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο