Νεολαία ΜέΡΑ25: Παλεύουμε, διεκδικούμε, ονειρευόμαστε για έναν άλλο κόσμο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Φεβ, 2021

Οι νέες και οι νέοι, έχουν ανάγκη να ερωτευτούν. Να μοιραστούν και να ανταλλάξουν συναισθήματα, όχι για μία μόνο ημέρα.

Οι φοιτητ(ρι)ές βρίσκονται για περίπου ένα χρόνο μακριά από τις πανεπιστημιακές αίθουσες, και με καμία προσπάθεια από την Κυβέρνηση για άνοιγμα τους, με μέτρα προστασίας.

Οι μαθητ(ρι)ές είτε πηγαίνουν για μια εβδομάδα σχολείο και γυρνούν σπίτια τους για ένα μεγαλύτερο διάστημα είτε βρίσκονται μακριά από τις τάξεις τους και παράλληλα προσπαθούν να οργανώσουν το διάβασμα τους για τις εξετάσεις τους.

Οι νέες/νέοι εργαζόμενοι παλεύουν μόνες/οι τους, για μια εργασιακή προοπτική, υπομονετικά όσες/οι καλύπτονται από την αποζημίωση ειδικού σκοπού (534€), και άλλοι στο άγνωστο χωρίς να μπορεί να τους εντοπίσει η κυβέρνηση, αφού πολλοί ήταν με αδήλωτη μαύρη εργασία, με καμία προσπάθεια από το υπουργείο Εργασίας για μια μικρή ενίσχυση τους.

Χιλιάδες νέες/οι με έτοιμες βαλίτσες μόλις δοθεί η δυνατότητα να μπουν σε ένα αεροπλάνο για το εξωτερικό με προορισμό το άγνωστο για να αναζητήσουν ένα καλύτερο, διαφορετικό μέλλον. Αφού η χώρα τους συνεχίζει να εξαπατά τη νέα γενιά, αδιαφορώντας για αυτήν και αφήνοντάς την στο περιθώριο.

Αφού η Κυβέρνηση επέτρεψε τη λειτουργία των ανθοπωλείων, σήμερα για την “γιορτή των ερωτευμένων”, η ίδια τις προηγούμενες ημέρες μοίρασε στοργή και τρυφερότητα στις νέες και στους νέους. Σε όλες τις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, ήταν εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις για να μας προσφέρουν χημικά, προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμούς.

Σε αυτό τον κόσμο που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη νέα γενιά με καταστολή, βία και αστυνομοκρατία, η τύχη μας είναι η εργασιακή επισφάλεια, η ανεργία και η μετανάστευση. Δε μας χωράει αυτός ο κόσμος!

Παλεύουμε, διεκδικούμε και ονειρευόμαστε για έναν άλλο κόσμο. Με Αλληλεγγύη, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία. Με Αυτοοργάνωση, Χειραφέτηση και Ισότητα.

Θα νικήσουμε. Το οφείλουμε σε εμάς και όλες τις επόμενες γενιές. Να κάνουμε την ανάγκη, Ιστορία!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο