Νεολαία ΜέΡΑ25: Πόσο ακόμα; Να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για να εκλείψουν τα φαινόμενα ρατσισμού/σεξισμού/πατριαρχίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Μάι, 2021

Το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 5/5 στη Νέα Σμύρνη, και ανάρτησε η νεαρή κοπέλα στα κοινωνικά δίκτυα, πρέπει να μας προβληματίσει και όχι να εφησυχαζόμαστε επειδή ολοκληρώθηκε η υπόθεση, αφού συνελήφθη.

Είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας κοινωνίας που βρωμάει πατριαρχία και περιτριγυρίζεται από σεξιστικές επιθέσεις εναντίον γυναικών και ομοφυλόφιλων ατόμων. Σε αυτό τον κόσμο που η πολιτεία καλλιεργεί και συντηρεί την κουλτούρα του βιασμού, του ρατσισμού και του σεξισμού με τη γυναίκα/μάνα στο σπίτι να προσέχει τα παιδιά και χωρίς ισότιμη αντιμετώπιση και ευκαιρίες στους εργασιακούς χώρους, με το νεαρό αγόρι ή κορίτσι που είναι ΛΟΑΤΚΙ άτομο και η “γειτονιά” τον/την βάφτισε ανώμαλ@ ή προβληματικ@, εμείς αηδιάζουμε.

Μας προβληματίζουν οι καθυστερημένες πρωτοβουλίες από τις αρχές και το κράτος, μας τρομάζει η σιωπή των ΜΜΕ στα φαινόμενα σεξιστικών επιθέσεων, μας εξοργίζει πως επιχειρούν να δικαιολογήσουν κάποιοι τους θύτες από τις γυναικοκτονίες. Όλα αυτά εμείς θα τα ανατρέψουμε.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα να ανοίξουμε το δημόσιο διάλογο γύρω από τα θέματα:

– Της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης,
– Του πολιτικού γάμου ομοφυλόφιλων ατόμων,
– Της τεκνοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα άτομα,
– Της νομιμοποίησης της παρένθετης μητρότητας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης για ομόφυλα ζευγάρια
– Της εμπέδωσης μιας άλλης κουλτούρας που όλες/οι/@ μπορούμε να ζήσουμε μαζί.

Γιατί είμαστε όλ@ διαφορετικ@, και όλ@ ίσ@. Γιατί καμιά/κανένας/@ δεν πρέπει να φοβάται στο δρόμο, δεν πρέπει να ντρέπεται για αυτό που είναι ή διάλεξε να είναι.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο