Νεολαία ΜέΡΑ25: Όλες/όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Την Πέμπτη 6/5, στις 11πμ, Πλατεία Κλαυθμώνος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Μάι, 2021
Από τον ματωμένο Μάη με τους εργάτες στο Σικάγο, μέχρι τους καπνεργάτες της Δράμας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και την Πρωτομαγιά του 44′ στην Καισαριανή, ο αγώνας των εργαζομένων είναι γεμάτος αυταπάρνηση, θυσίες και αίμα.
Την Πέμπτη 6/5, η Νεολαία ΜέΡΑ25 καλεί όλες/όλους στην απεργιακή κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στις 10:30πμ στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα κεκτημένα όλων των προηγούμενων χρόνων, μαζί με τον κόσμο της εργασίας.
Η Κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση, ένα εργασιακό έκτρωμα που θα βάλει οριστική ταφόπλακα στο μέλλον της νέας γενιάς. Στα σχέδια τους βάζουμε STOP.
Ούτε να το σκέφτεται ο κ. Χατζηδάκης.
 
Διεκδικούμε λιγότερη δουλειά, μεγαλύτερους μισθούς, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, συλλογικές συμβάσεις και σταθερές θέσεις εργασίας.
 
Την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη, προχωράει στην υιοθέτηση 4ημερης και 6ωρης εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης γυρνάει τα ρολόγια της εργασίας στον μεσαίωνα. Όπως πάντα, η Κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα και τις επιταγές της εγχώριας ολιγαρχίας και του ΣΕΒ.
Στην εργασιακή επισφάλεια, στην ανεργία και την μετανάστευση που ωθεί η Κυβέρνηση τη νέα γενιά, εμείς απαντάμε με απεργίες, καταλήψεις, διεκδικήσεις. Μέχρι να το πάρουν πίσω. Στο μέλλον που ονειρευόμαστε δεν χωράει ανασφάλεια, κοινωνική αδικία και καταπίεση. Παλεύουμε για δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και χειραφέτηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο