Νεολαία ΜέΡΑ25: Όλες/όλοι/όλα σήμερα στις 19:00 στα Προπύλαια – Για τον Κώστα, για τον Νίκο, για τον Βασίλη, για τον Αλέξη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Δεκ, 2022

Τρίτος Νεκρός στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα σε τρία χρόνια. Βασίλης Μάγγος, Νίκος Σαμπάνης και τώρα Κώστας Φραγκούλης. Ένας ακόμα νεκρός στα χέρια του Κράτους-Δολοφόνου, ένα ακόμα παιδί που δεν θα αγκαλιάσει ξανά τους γονείς του και τους φίλους του. Δεν τους ενδιέφερε που δεν πλήρωσε για 20ευρω βενζίνη, δεν τους ενδιέφερε που ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ζήτησε να μην τον κυνηγήσουν, αυτό που τους ενδιέφερε ήταν το πιο σοβαρό έγκλημα στα μάτια του κράτους: το ότι ήταν Ρομά.

Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο, δεν μπορούμε να κάτσουμε και να περιμένουμε από την αστική δικαιοσύνη να κάνει κάτι για το οποίο δεν είναι σχεδιασμένη, να πράξει ηθικά σωστά και να δικαιώσει τον Κώστα, δεν μπορούμε να κάτσουμε σε μια γωνιά ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής επιβραβεύουν την αστυνομική τρομοκρατία με επίδομα 600 ευρώ. Μόνο μέσω του αγώνα, μόνο μέσω της ανυπακοής, μόνο μέσω της ανατροπής των σχέσεων εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου μπορούμε να ελπίζουμε για έναν πιο δίκαιο και ελεύθερο κόσμο, όπου παιδιά όπως ο Κώστας δεν θα κινδυνεύουν στα χέρια ενός κτήνους με στολή.

Δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους, δεν θα τους αφήσουμε να δολοφονούν παιδιά και να επιβραβεύονται, δεν θα επιτρέψουμε στο αφήγημα του “επικίνδυνου Ρομά” να κυριαρχήσει ακόμα μια φορά.

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ/ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο