Νεολαία ΜέΡΑ25: Να σταματήσει η κατά το δοκούν εφαρμογή του σωφρονιστικού νόμου από την κυβέρνηση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Ιαν, 2021

Η μη τήρηση του σωφρονιστικού νόμου και η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου από την Κυβέρνηση και την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, δεν πρέπει να γίνει δεκτή.

Η εκδικητική μεταχείριση στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα και η αδικαιολόγητη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού, από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, ενώ βρίσκεται ήδη κρατούμενος για πάνω από 18 χρόνια, δημιουργεί ένα άκρως επικίνδυνο προηγούμενο ως προς τα δικαιώματα των ποινικών κρατούμενων.

Μετά από 17 ημέρες απεργίας πείνας, και ενώ διανύει το 63ο έτος της ηλικίας του, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα, όχι μόνο του ιδίου αλλά όλων των ποινικών κρατούμενων, έχει ως αποτέλεσμα η ζωή και η υγεία του να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Προκαλεί ερωτήματα η τιμωρητική και βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων του συγκεκριμένου κρατούμενου από το κατ’ επίφαση κράτος δικαίου. Ο σωφρονιστικός κώδικας ορίζει ρητά πως ο τόπος κράτησης του κρατούμενου πρέπει να επιλέγεται με προτεραιότητα το πλησιέστερο προς τον τόπο κατοικίας του ή των μελών της οικογένειας του ή τον τόπο κοινωνικής ένταξης του.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25, ζητάμε να γίνουν δεκτά τα αιτήματά του, τίποτα περισσότερο δηλαδή, από την εφαρμογή του νόμου.

Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος οφείλει να αποδοκιμάσει την συμπεριφορά της Κυβέρνησης, διεκδικώντας σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων. Δεν αποτελεί υιοθέτηση των ιδεών των κατηγορουμένων, η υπεράσπιση των ελευθεριών τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο