Νεολαία ΜέΡΑ25: Να πάρει πίσω την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η κ. Κεραμέως, έστω και τώρα!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιούλ, 2021

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι, όπως φοβόμασταν, το αποτέλεσμα του μεγαλύτερου εγκλήματος επί των ημερών της κ. Κεραμέως.

Απαιτούμε από την Υπουργό Παιδείας, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, να αποσύρει την ΕΒΕ και να την θέσει σε αναστολή προκειμένου να καλυφθούν όλες οι θέσεις των Ανώτατων Ιδρυμάτων.

Η περίπτωση του μαθητή που πέτυχε πάνω από 20 χιλιάδες μόρια και παρόλα αυτά, δεν θα μπορέσει να περάσει στη σχολή της επιλογής του εξαιτίας της ΕΒΕ στα ειδικά μαθήματα είναι τρανταχτό παράδειγμα πως όχι μόνο δεν αποτελεί εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση για την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αλλά αφήνει εκτός αριστούχους, που διέπρεψαν στις εξετάσεις.

Μας εξοργίζει η λογική της Κυβέρνηση που επιλέγει να πετάξει εκτός πάνω από 25 χιλιάδες, περίπου, μαθητές και να οδηγήσει σε κλείσιμο σοβαρά και αξιόλογα τμήματα Πανεπιστημίων, προκειμένου να κερδίσουν πελάτες οι ιδιοκτήτες/φίλοι της κ. Κεραμέως, στα Ιδιωτικά Κολλέγια.

Η κ. Κεραμέως, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι η χειρότερη Υπουργός που έχει θητεύσει στο Υπουργείο Παιδείας και αφήνει μαύρες σελίδες στην πορεία και την διαδρομή της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης της χώρας. Οφείλει και πρέπει να καταλάβει πως οι θατσερικές πρακτικές της για να ενισχύσει την Ιδιωτική Εκπαίδευση δεν θα ξεχαστούν από τη νεολαία.

Οι οικογένειες και οι υποψήφιοι/ες μαθητές/τριες δεν αντέχουν άλλες τέτοιες ψυχοφθόρες και κοστοβόρες διαδικασίες. Επιτέλους, να ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα άλλο, διαφορετικό, σύστημα εξετάσεων που θα καλλιεργεί τη συνεργασία μεταξύ μαθητών και την ανάδειξη των δεξιοτήτων των υποψηφίων, όχι την αποστήθιση και την στείρα απομνημόνευση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο