Από την αρχή της πανδημίας το ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε ότι χωρίς κουρέματα, η Κυβέρνηση φύτευε νέα βόμβα ιδιωτικού χρέους – Σήμερα το παραδέχονται χωρίς αιδώ ή πλάνο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιούλ, 2021

Από την αρχή της πανδημίας το ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε ότι επιλέγοντας την επιμήκυνση, αντί για κούρεμα, των οφειλών των οικονομικά πληγέντων, η κυβέρνηση φύτευε μια νέα βόμβα ιδιωτικού χρέους άνω των 40 δις στην Χρεοδουλοπαροικία μας.

Σήμερα το παραδέχονται χωρίς αιδώ ή πλάνο.

Με το ιδιωτικό χρέος να φτάνει το 227% ως προς το ΑΕΠ της χώρας και το δημόσιο το 218%, με συνολικό δηλαδή χρέος περίπου 500% ως προς το ΑΕΠ η χρεοδουλοπαροικία βαθαίνει και η ερημοποίηση συνεχίζεται.

Και η Κυβέρνηση αντί να κουρέψει τις συσσωρευμένες αυτές οφειλές από την πανδημία τις οποίες ούτως ή άλλως δεν θα λάβει, ψήφισε και ένα 5ο μνημόνιο την 1η Ιούλη με το νέο μεσοπρόθεσμο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι και 3,7%, τη στιγμή που το έλλειμμα ακόμα και φέτος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι ακόμα μεγαλύτερο και από το περυσινό!

Μόνο η ρήξη με τον μνημονιακό ζουρλομανδύα μπορεί πραγματικά να δώσει ανάσες στην οικονομία και κοινωνία της χώρας.
Ακολουθεί απόσπασμα από πέρυσι την άνοιξη όταν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε μέσα κι έξω από τη Βουλή την Κυβέρνηση και ζητούσε επιτακτικά κουρέματα:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο