Νεολαία ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση ας κάνει έστω και τώρα την διαφορά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Αυγ, 2020

Το Υπουργείο Υγείας με νέο βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπό τον τίτλο “Μοιραζόμαστε Αναμνήσεις, Όχι τον Ιό”, επιχειρεί να στοχοποιήσει στα μάτια της κοινής γνώμης, τις νέες και τους νέους ως υπαίτιους της εξάπλωσης του ιού στην ενδοχώρα.

Η κυβέρνηση απέτυχε να οργανώσει ένα σχέδιο για να αποτρέψει την ευρύτερη διασπορά του ιού και άφησε ανυπεράσπιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρά τους πέντε μήνες που είχε στη διάθεση της. Για τον λόγο αυτό, επιλέγει σήμερα να μετακυλίσει τις ευθύνες της σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, τους νέους.

Η υποκρισία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει όρια, αφού απελευθέρωσαν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και οδήγησαν τους ταξιδιώτες σε δρομολόγια με 80% πληρότητα, αφού άφησαν απροστάτευτο όλο το εποχικό προσωπικό στο έλεος των επιχειρηματιών, αφού δεν φρόντισαν να υπάρχει καμία πρόνοια για τους ανθρώπους που έχασαν την εργασία τους εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, αφού οι εξαγγελίες τους για τον φετινό τουρισμό διαδέχονταν την μία μετά την άλλη παλινωδία.

Έρχονται σήμερα, σε απόλυτη συνεννόηση με τα φιλικά τους ΜΜΕ, και ενορχηστρώνουν μία επίθεση στις νέες και τους νέους, κατηγορώντας τους για αστειότητες. Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη πως από την πρώτη στιγμή όλες και όλοι οι νέοι σεβάστηκαν και ακολούθησαν τις οδηγίες των ειδικών και πειθάρχησαν στα μέτρα προστασίας.

Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση, να μην συνεχίσει να κρύβει τις ευθύνες της πίσω από την στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων.

Ας κάνει έστω και τώρα την διαφορά. Ας προσλάβει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ας κάνει μαζικά τεστ.

Ας σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων.

Νεολαία ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο