Μιχάλης Κριθαρίδης: Η Κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να σοβαρευτεί

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Αυγ, 2020

Ο κ. Κικίλιας αποφάσισε να ακολουθήσει πιστά τα χνάρια του κ. Μητσοτάκη, προαναγγέλοντας ανύπαρκτες παρτίδες εμβολίων, όπως ακριβώς ο Πρωθυπουργός «μοίραζε» προ μηνών τα ανύπαρκτα κονδύλια της Κομισιόν. Τα κρούσματα στη χώρα μας δυστυχώς σημειώνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η Κυβέρνηση εξαντλείται αποκλειστικά στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.

Δυο μήνες πριν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την προετοιμασία της Κυβέρνησης αναφορικά με το 2ο κύμα της πανδημίας, τότε ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να απαντήσει για το ανύπαρκτο και εκτός θέματος πακέτο του δήθεν «ταμείου ανάκαμψης», σήμερα πλέον με την παντελή απουσία στρατηγικής της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεων της, τα ερωτήματα αυτά είναι πιο αμείλικτα και επιτακτικά.

Θα αναλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση τις ευθύνες της ώστε να σχεδιάσει πραγματικά την έξοδο από την πανδημία και την εντεινόμενη οικονομική ζοφερότητα, ή θα αναλώνεται στην επικοινωνία του -περιορισμένων πλέον αρμοδιοτήτων- Υπουργού Υγείας; Θα «κάνει έστω και τώρα η Κυβέρνηση τη διαφορά» ή θα μεταθέτει διαρκώς τις ευθύνες στους νέους και άλλες κοινωνικές ομάδες;

Η πανδημία και οι συνέπειες της είναι εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα για να αντιμετωπίζονται είτε με νόμους «Παπαθεμελή», είτε με ψευδείς ειδήσεις από τους κατεξοχήν αρμόδιους και χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό για την ενίσχυση των δομών υγείας, για τα μαζικά τεστ, για το άνοιγμα των σχολείων, για την προστασία πολιτών, ευπαθών ομάδων και εργαζομένων.

Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και τώρα να σοβαρευτεί.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο