Νεολαία ΜέΡΑ25: Η κ. Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Δεκ, 2020

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς αποδεικνύει άλλη μια φορά πως μόνος σκοπός και στόχος της είναι η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και η υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Με την επιστροφή της Τράπεζας Θεμάτων και τον ορισμό της βάσης του δέκα (10) για τις πανελλαδικές εξετάσεις, την μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ επιτίθεται κατάφορα στο σύνολο της μαθητικής και φοιτητικής κοινότητας, με πρόσχημα την αριστεία και την βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα που (α) χιλιάδες μαθητ(ρι)ές αδυνατούν να παρακολουθήσουν και να συνδεθούν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, (β) τα κενά στα σχολεία μέχρι και σήμερα, σχεδόν στη μέση της σχολικής χρονιάς, είναι εκατοντάδες, και (γ) λίγη ώρα πριν τις εξεταστικές στις σχολές, τα πανεπιστημιακά συγγράμματα δεν έχουν φτάσει στους φοιτητές εξαιτίας των καθυστερήσεων με τις μεταφορικές, η κ. Κεραμέως δεν ασχολείται με τίποτα από τα παραπάνω.

Προτεραιότητα για την Υπουργό Παιδείας και για την Κυβέρνηση, είναι η πρόσληψη δέκα χιλιάδων αστυνομικών για την καταστολή και την πειθάρχηση των φοιτητ(ρι)ών μέσα στα Ακαδημαϊκά ιδρύματα, η εξίσωση των πτυχίων Ιδιωτικών Κολλεγίων με τα ΑΕΙ και η εμπορευματοποίηση των σπουδών, αδιαφορώντας για τις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο