Καμία διακοπή εν μέσω πανδημίας – Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Δεκ, 2020

Το ανάλγητο και σκληρό του πρόσωπο έδειξε για μια ακόμα φορά το Κράτος κόβοντας το ρεύμα σε άνεργους, χαμηλόμισθους, ακόμα και …καρκινοπαθείς λίγο πριν τα Χριστούγεννα και εν μέσω πανδημίας!

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες καταγγελίες, κλιμάκια της ΔΕΔΗΕ, με συνοδεία των ΜΑΤ (ιδού η κοινωνική χρησιμότητα των Ειδικών Δυνάμεων του κου Χρυσοχοΐδη) έκοψαν στην Αγία Βαρβάρα Αττικής την σύνδεση ρεύματος σε μια σειρά από νοικοκυριά, που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ζουν με συσσίτια, προμηθεύονται τα φάρμακα τους από τα κοινωνικά φαρμακεία και περιμένουν αγωνιωδώς να τους καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ανάμεσα στα νοικοκυριά αυτά είναι και η περίπτωση της σχολικής καθαρίστριας με τον υπέρογκο μισθό των …360 ευρώ,που και αυτόν ακόμα σταμάτησε να τον λαμβάνει.

Διακοπή είχαμε και στην περίπτωση του άπορου καρκινοπαθή διαβητικού, με αναπηρία 80%, από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του αφού λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης ούτε θέρμανση υπάρχει πια στο σπίτι του. Σοκ προκαλεί η καταγγελία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης για την αδιαφορία και την γραφειοκρατία που αντιμετώπισαν όταν μέλη του προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση για λογαριασμό του καρκινοπαθή προκειμένου να επανασυνδεθεί το ρεύμα.
Και όλα αυτά, εν μέσω χειμώνα και πανδημίας! Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος σύλλογος αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις. Αντίστοιχη περίπτωση υπήρξε με άνεργο καρκινοπαθή, ο οποίος λάμβανε το πενιχρό επίδομα των 300 ευρώ! Το ίδιο συνέβη παλιότερα και με καρκινοπαθή, κάτοικο της Ορεστιάδας. Γεγονός είναι ότι υπάρχουν αναφορές και καταγγελίες από όλη την Ελλάδα.

Η απόλυτη εξαφάνιση του “κοινωνικού κράτους”.

Οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι μοναδικές αλλά είναι ενδεικτικές της αντιλαϊκής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, ανάπηρους, άνεργους και χαμηλόμισθους.

Λόγω της πολύχρονης βαθιάς οικονομικής κρίσης, της σκληρής & καταστροφικής για τους πολίτες πολιτικής των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, των περιορισμών εξαιτίας των lockdown, αλλά και της έλλειψης σοβαρού σχεδιασμού της αντιμετώπισης της πανδημίας, ο αριθμός των πολιτών που αδυνατούν να επιβιώσουν και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους αυξάνει συνεχώς. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα και επιτακτικά να δώσει λύση στο πρόβλημα και  να προχωρήσει σε:

-Απαγόρευση διακοπής ηλεκτροδότησης στα σπίτια των πολιτών που πλήττονται και
-Αναστολή πληρωμών των λογαριασμών του ρεύματος για όσο διαρκεί η κρίση & απαλλαγή ή μείωση δημοτικών τελών για τις οικονομικά ασθενείς κοινωνικές ομάδες.

Οι άνθρωποι δεν είναι “λογαριασμοί¨. Το ρεύμα, το νερό και η στέγη είναι δημόσια,συνταγματικά κατοχυρωμένα, αγαθά.

Να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα-Καμία μόνη/Κανένας μόνος στην κρίση

Οργανώσεις ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας (Β2) & Θεσσαλονίκης (Α&Β)

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο