Νεολαία ΜέΡΑ25: Η φοιτητική κοινότητα θα ανατρέψει τα σχέδιά τους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιαν, 2021

Η φοιτητική κοινότητα θα ανατρέψει τα σχέδια της κ. Κεραμέως και του κ. Χρυσοχοΐδη.

Σήμερα, Πέμπτη 21/01, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, φοιτητ(ρι)ές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητ(ρι)ές βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν την αντίθεση τους στο έκτρωμα που δοκιμάζει να επιβάλει η Κυβέρνηση στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και στα σχολεία, και να ρίξει ταφόπλακα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο όπως το ξέρουμε.

Οι εξαγγελίες όμως έπεσαν στην πράξη. Στα Προπύλαια πλήθος κόσμου βρέθηκε στο δρόμο και βροντοφώναξε “ΌΧΙ στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δώστε λεφτά για την Παιδεία”. Με το μαζικό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο να αφήνει παρακαταθήκη για τις επόμενες φορές.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους με χρήση χημικών και δακρυγόνων. Πραγματοποιώντας και 3 προσαγωγές. Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρέμβαση και ζητάμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες, χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορίες.

Το επόμενο διάστημα, πρέπει να συνεχίσουμε να οργανώνουμε την πάλη μας για να εμποδίσουμε την υλοποίηση των εξαγγελιών Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη. Ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης και η τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσουν! Στους δρόμους, θα σπάσουμε τις απαγορεύσεις.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο