Νεολαία ΜέΡΑ25 για τα γεγονότα στο ΑΠΘ: Δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις δακρυγόνα, ολ@ στο δρόμο ολ@ στον αγώνα – σήμερα 17/9 στις 19:00 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Σεπ, 2022

Χθες το βράδυ εντός του ΑΠΘ χιλιάδες φοιτητ(ρι)ες χόρευαν, τραγουδούσαν και έδιναν στον πανεπιστημιακό χώρο το πραγματικό νόημα του. Ένας χώρος πολιτισμού και γνώσης, ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης, ένας χώρος διεκδίκησης και αγώνα.

Η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου ήταν επιτυχής και έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι τα ΜΑΤ και η αστυνομία θα μείνουν έξω από τα πανεπιστήμια.

Η απάντηση του κυρίου Θεοδωρικάκου,όμως, και των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν αυτή που δίνουν πάντα όταν βλέπουν κάτι ελεύθερο και αγωνιστικό να γεννιέται. Καταστολή, χημικά και κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος που χόρευε. Χιλιάδες κόσμου κινδύνευσαν να ποδοπατηθουν ενώ δε μπορούσαν να αναπνεύσουν. Η πρόθεση σας είναι ξεκάθαρη κύριοι της κυβέρνησης, δε θέλετε «ασφάλεια» και «αριστεία» στα πανεπιστήμια. Θέλετε καταστολή, αυταρχισμό, τραυματισμό και τιμωρία των αγωνιζόμενων φοιτητών. Θέλετε φοιτητές τρομοκρατημένους.

Το χθεσινό ξεχείλισε το ποτήρι στο μυαλό κάθε φοιτητή πανελλαδικά. Πλέον μας έχετε όλους και όλες απέναντι σας. Κύριοι της κυβέρνησης μόλις δώσατε την τελική εντολή σας.

Δε μας τρομοκρατούν συλλήψεις δακρυγόνα, ολ@ στο δρόμο ολ@ στον αγώνα.

Στηρίζουμε τα καλέσματα των φοιτητικών συλλόγων σήμερα 17/09 στις 19:00 στα προπύλαια στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ίδια ώρα στην Καμάρα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο