Νεολαία ΜέΡΑ25: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τι έχει δώσει το ελληνικό κράτος στον κ. Περιστέρη μέχρι σήμερα;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Φεβ, 2023

Επιδοτήσεις στην αισχροκέρδεια της εταιρείας του στο ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, μεγάλα κατασκευαστικά έργα με φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τώρα ήρθε να προστεθεί το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η φιλανθρωπία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ απλώνεται στο ΕΜΠ με το μεταπτυχιακό με τίτλο Επαγγελματικού Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών» (ΕΔΠΜΣ-ΔΕΥΚ). Ας δούμε τα λόγια του ίδιου του κύριου Περιστέρη: «δεν κάνουμε μία δωρεά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κάνουμε μία επένδυση στο μέλλον του κλάδου μας και της χώρας μας. Επενδύουμε στην πιο ρεαλιστική απεικόνιση του μέλλοντος μας, στα παιδιά μας. Πιστεύοντας πραγματικά στην ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα και στην ικανότητά της να διαμορφώσει τη μελλοντική γενιά επιστημόνων της χώρας, εφόσον της διατεθούν τα κατάλληλα εργαλεία, αποφασίσαμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας».

Οι δηλώσεις αυτές μαρτυρούν ότι αντιμετωπίζουν τη δημόσια παιδεία ως ένα ακόμη business plan. Η πολιτεία δε δίνει δεκάρα για την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και ανοίγει την πόρτα σε κάθε ευκαιρία εισόδου εργολάβων στη δημόσια παιδεία(σίτιση, εστίες, μεταπτυχιακά κ.α.)

Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τους φίλους της να επέμβουν στη δημόσια και δωρεάν παιδεία για να φτιάχνουν στα μέτρα τους εξειδικευμένους αναλώσιμους εργάτες. Η παιδεία δεν πρέπει και δεν εξαρτάται από την αγορά εργασίας.

Διεκδικούμε: Ελεύθερο δημόσιο πανεπιστήμιο στο μπόι των αναγκών μας, ΟΧΙ ένα πανεπιστήμιο που ακολουθεί τις επιταγές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΧΙ ΣΔΙΤ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο