Νεολαία ΜέΡΑ25: Είμαστε εξοργισμένοι με τις εικόνες στη Ν. Φιλαδέλφεια. Η κ. Κεραμέως έχει αποτύχει οικτρά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Οκτ, 2021

Η εικόνα των μαθητών στο σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας να προσπαθούν να βγουν από την αίθουσα κοντέινερ που έκαναν μάθημα, με τους καθηγητές σε ρόλο ναυαγοσώστη να ενώνουν θρανία -σαν σε παιχνίδι επιβίωσης- για να μην πέσουν στο νερό οι νεαροί μαθητές και οι μαθήτριες μας προκαλεί οργή και θυμό.

Η Κυβέρνηση ενώ έσπευσε να ξοδέψει δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς και εκατομμύρια σε δωράκια αποζημιώσεων σε ολιγάρχες, άφησε απροστάτευτη τη μαθητική κοινότητα στο έλεος της κακοκαιρίας, αδιαφόρησε για τις καθηγήτριες, τους δασκάλους και τις μαθήτριες που στοίβαξε σε αίθουσες μερικών τετραγωνικών και άφησε να παλεύουν με θεούς και δαίμονες για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν μόνοι και μόνες τους σε μια από τις πιο δύσκολες εκπαιδευτικές χρονιές εν μέσω πανδημίας. Την ίδια ώρα που σε πολλά Πανεπιστήμια σε όλη την χώρα, το ένα μετά το άλλο τμήμα ανακοινώνουν την αναβολή των μαθημάτων εξαιτίας πλημμυρών.

Η κ. Κεραμέως έχει μοναδικό σκοπό και στόχο την περαιτέρω απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, για να κάνει χάρες στους φίλους της κολλεγιάρχες, εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά τους συμφέροντα. Επιμένει στην επιθετική και αυταρχική της στάση και συμπεριφορά απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα με όλα τα νομοσχέδια και τα μέτρα που ήδη εφαρμόζει.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 ζητάμε άμεση και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, στο ύψος των αναγκών της, με ασφαλή υγειονομικά μέσα προστασίας και αξιοπρεπείς όρους σπουδών. Καλούμε την κ. Κεραμέως να σταματήσει κάθε εκδικητικό και αντιεκπαιδευτικό μετρό, όπως η αξιολόγηση, που πηγαίνει κόντρα στα αιτήματα και τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και των μαθητ(ρι)ών.

Μετά τις σκηνές στη Νέα Φιλαδέλφεια, η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ολοκληρώθηκε και οι εικόνες της αποτελούν τα θλιβερά αποτελέσματα των πολιτικών σας. Κυρία Κεραμέως αποτύχατε οικτρά και δεν έχετε καμία θέση στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο