Η «Στρατηγική των Εκκενώσεων»: H συνήθεια που έγινε λατρεία για τη Μητσοτάκης Α.Ε.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Οκτ, 2021

Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» θεωρεί ότι έχει βρει τη χρυσή συνταγή ώστε να απεκδυθεί των ευθυνών της ως κυβέρνηση, με το λιγότερο ανθρώπινο κόστος. Η στρατηγική είναι απλή: «Δεν χρειάζεται να μοχθήσουμε ώστε να φτιάξουμε πόλεις και περιβάλλοντα ασφαλή για τους ανθρώπους – απλά απομακρύνουμε τους ανθρώπους από το διάβα του κινδύνου που προκαλείται από την αδιαφορία μας».

Το «βάπτισμα του πυρός» αυτής της τακτικής δόθηκε με το ξέσπασμα της πανδημίας: ελλείψη πολιτικής βούλησης για ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, επιλέχθηκε η λογική των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, που δεν έκαναν το παραμικρό για την ανάσχεση της πανδημίας, πέρα απ΄το να προκαλέσουν τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που γιγάντωσε ένα κύμα αντιδραστικού αντιεμβολιασμού.

Η ίδια στρατηγική ακολουθήθηκε και το καλοκαίρι με τις καταστροφικές πυρκαγιές. H επιλογή των εκκενώσεων ελλείψει σχεδίου και μέσων πυρόσβεσης, έσωσε ανθρώπινες ζωές, καταδικάζοντας τες όμως να ζήσουν στα αποκαϊδια που άφησε πίσω της η παταγώδης αποτυχία του «επιτελικού κράτους» να πράξει τις ελάχιστες από τις υποχρεώσεις του.

Και τώρα, εν μέσω μιας απολύτως προειδοποιημένης κακοκαιρίας, η «Μητσοτάκης Α.Ε.» καταφεύγει και πάλι στη «συνήθεια που έγινε λατρεία»: αντί να καθαρίσει φρεάτια και να στήσει μηχανισμούς, ανακοίνωσε με όλη την ιδιόλεκτο χουντικού συνταγματάρχη απαγορεύσεις κυκλοφορίας, και δέηση στους Θεούς της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας.

Η συνεχής Ύβρις που αποτελεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει προ πολού εξαντλήσει την ασυλία που της πρόσφερε ο ασφυκτικός έλεγχος των ΜΜΕ: Τα «ρεπορτάζ πολιτών» που καταγράφουν και μεταδίδουν καρέ-το-πλημμυρισμένο-καρέ το πραγματικό αποτέλεσμα της διαχείρισης Μητσοτάκη, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε άλλη μία απολύτως προβλέψιμη καταιγίδα για την οποία είναι ανέτοιμη η «κυβέρνηση των Αρίστων»: την οργή των πολιτών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο