Νεολαία ΜέΡΑ25: Δεν είναι η κακιά στιγμή. Η πατριαρχία δολοφονεί!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Μάι, 2022

Δεν είναι η κακιά στιγμή, είναι η πατριαρχία που καλλιεργεί το σεξισμό και τη βία έναντι γυναικών.

Άλλη μια γυναικοκτονία. Κάθε φορά που διαβάζουμε μια τέτοια είδηση, ελπίζουμε να είναι η τελευταία. Αυτή τη φορά ο γυναικοκτόνος αφού την στραγγάλισε με τα χέρια του, κάλεσε την αστυνομία και παραδόθηκε, όπως πριν λίγους μήνες ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας τους καλούσε να κάνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα του ζήτησε διαζύγιο. Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, είναι το ίδιο το κράτος, η εκκλησία, η κοινωνία, τα συστημικά ΜΜΕ που δημιουργούν την εντύπωση σε ορισμένους ότι οι γυναίκες από τη στιγμή που τις παντρεύονται είναι κτήμα και ιδιοκτησία τους.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 με τεράστια αγωνία εκλιπαρούμε την Κυβέρνηση, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, μετά από τόσες γυναικοκτονίες, τόσες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ξυλοδαρμούς, να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση τρόπου διαχείρισης και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Θα πρέπει η Πολιτεία να δημιουργήσει το πλαίσιο, ώστε να υπάρχει η οποιαδήποτε μικρή δυνατότητα στα θύματα να προβούν σε καταγγελία και να μπορέσουν να σωθούν.

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καταθέσουμε το επόμενο διάστημα ολόκληρη πρόταση νόμου που θα αφορά την θέσπιση πλαισίου.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τον όρο γυναικοκτονία και να σταματήσει να ψηφίζει νομοσχέδια που αφήνουν εκτεθειμένες τις γυναίκες στους κακοποιητές (ν/σ Υποχρεωτικής Συνεπιμέλειας). Χωρίς την πλήρη αντίληψη της κατάστασης δεν μπορεί να υπάρξει ορθή αντιμετώπιση.

Η πατριαρχία μας σκοτώνει.
Καμία άλλη δολοφονημένη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο