Νεολαία ΜέΡΑ25: Από την Μελίγια μέχρι το Αιγαίο, η βαρβαρότητα των αστικών εθνικών κρατών παραμένει ίδια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιούν, 2022

Την Παρασκευή, τουλάχιστον 23 Αφρικανοί πρόσφυγες δολοφονήθηκαν και 150 τραυματίστηκαν, όταν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον φράχτη που χωρίζει το Μαρόκο από την Μελίγια, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την βάρβαρη καταστολή των “συνοριοφυλάκων” και των δύο πλευρών.

Αυτή την φριχτή σφαγή ενός κατατρεγμένου λαού, ενός λαού στα όρια της κοινωνικής εξαθλίωσης, συνεχάρη ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ στον όνομα της «προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας» καθώς, για εκείνον, η αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος χιλιάδων ανθρώπων, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια οργανωμένη επίθεση από μαφίες διακίνησης ανθρώπων.

Σε παρόμοια κατεύθυνση κινήθηκε και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, επιδοκιμάζοντας τις ενέργειες των ισπανικών αρχών, καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη γραμμή της ευρωπαϊκής ένωσης να αντιμετωπίζεται μια ανθρωπιστική/μεταναστευτική κρίση ως εισβολή.

Από την Μελίγια μέχρι το Αιγαίο, απ’ την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Σάντσεθ μέχρι την αντιδραστική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη η βαρβαρότητα των αστικών εθνικών κρατών παραμένει ίδια.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 βρισκόμαστε ενάντια στην ενιαία μισανθρωπική πολιτική της ΕΕ, ενάντια στα αστικά πολιτικά ιδεολογήματα που συγκαλύπτουν πολιτικά και ηθικά την βαρβαρότητα απέναντι στους αδύναμους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο