Μ. Κριθαρίδης: Δεν αρκεί η ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια – Κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ τώρα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιούν, 2022

Η τροπολογία της Κυβέρνησης για δήθεν αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής για 11 μήνες είναι μία ακόμα κοροϊδία της Μητσοτάκης Α.Ε. απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στα χειμαζόμενα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι πολίτες δεν θα πληρώνουν λιγότερο, απλά η κυβέρνηση θα κρύβει πλέον ταχυδακτυλουργικά το κόστος της ρήτρας στην «ενιαία μοναδική χρέωση» μέσω των κυμαινόμενων τιμολογίων.

Όσο το ρεύμα παραμένει εμπορεύσιμο, χρηματιστηριακό αγαθό, δεν μπορεί να προστατευτεί με κανέναν τρόπο ο κόσμος από την ακρίβεια. Χρειάζεται εδώ και τώρα κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ που ξεπούλησε η σημερινή Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Οτιδήποτε λιγότερο, απλώς, συνεχίζει τις εξυπηρετήσεις στην ολιγαρχία που νέμεται τον χώρο της αγοράς ενέργειας, αυτής που μας έλεγε η τρόικα και οι μνημονιακές Κυβερνήσεις ότι θα λειτουργούσε προς όφελος των καταναλωτών, οι οποίοι σήμερα τρομάζουν ακόμα και να ανοίξουν έναν λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο