Νεολαία ΜέΡΑ25: Ανακοινώθηκε ένα «μεγάλο» προεκλογικό δώρο της ανώνυμης εταιρείας που κυβερνά.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Μαρ, 2023

Μετά τους συνεχείς αγώνες των νέων για το έγκλημα στα Τέμπη και την γενικότερη δυσαρέσκεια προς το κυβερνητικό έργο, ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780€ από την 1η Απριλίου.

Γνωρίζαμε ότι είναι αστείο να έχουμε τη συγκεκριμένη κυβέρνηση να ορίζει τις τύχες μας, αλλά τόσο απροκάλυπτα δεν περιμέναμε να το δεχτούν και οι ίδιοι.

Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, λοιπόν, έρχεται η αύξηση του κατώτατου μισθού. Με 650€ τον μήνα, 21,70 τη μέρα, καλείται η πλειονότητα της νέας γενιάς να επιβιώσει. 200+ ώρες το μήνα δουλειά για 650€ δεν είναι ελευθερία, δεν είναι ανάπτυξη, δεν είναι καν ζωή είναι σκλαβιά και δουλεία.

Ας ευχαριστήσουμε όμως και την ριζοσπαστική αξιωματική αντιπολίτευση που αντιπροτείνει 800€ αντί των 780€ της Νέας Δημοκρατίας.

Τα μαθηματικά της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο για αύξηση κατά 20% σε σχέση με τα 650€ που βρισκόταν.

Το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή, μέτρο αναγκαίο εφόσον μια (υποθετική) αύξηση του κατώτατου μισθού μας κατά 20% συνοδεύεται από αύξηση του κόστους διαβίωσής μας κατά πολύ παραπάνω.

Απαιτούμε επιπλέον την επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για να μπορούμε να έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σε αυτό τον τόπο.

Όσο και να μας χτυπάτε αναίτια στο δρόμο, όσο και να βάζετε το παρακράτος να μας επιτίθεται, όσο και να αφήνετε ανεξέλεγκτους τους γερανούς της ΕΛ.ΑΣ. να χτυπάνε κόσμο στο δρόμο, όσο και να μας καταδικάζετε στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η νεολαία θα σας απαντά αγωνιστικά. Η οργή εντείνεται, το ποτάμι της ανατροπής φουσκώνει.

Δεν θα μας διώξετε εσείς!
Θα σας διώξουμε εμείς!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο