Νεολαία ΜέΡΑ25: Αγνοούμε τις σειρήνες της υπερκατανάλωσης. Στηρίζουμε τα μικρά καταστήματα γειτονιάς. Αντιπροτείνουμε ένα άλλο μοντέλο ζωής.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Νοέ, 2021

Για άλλη μια χρονιά, το καταναλωτικό έθιμο της Black Friday έρχεται και στην Ελλάδα. Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να στενάζουν στα κρεβάτια των ΜΕΘ και άλλους τόσους να αναζητούν φροντίδα στο υπό κατάρρευση Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες δεν έχασαν ευκαιρία να πολλαπλασιάσουν τις διαφημιστικές τους εκστρατείες για τις «προσφορές» της Black Friday με σκοπό και στόχο τα μεγαλύτερα κέρδη, για τους λίγους ιδιοκτήτες κόντρα στους πολλούς εργαζόμενους που θα υπερεργαστούν για τα πλούτη άλλων.

Την ίδια ώρα που ο Υπουργός Εργοδοσίας κ. Χατζηδάκης αποδυναμώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και επιτίθεται στον απροστάτευτο εργαζόμενο, νομιμοποιώντας την αδήλωτη υπερωρία, εις βάρος των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, η φετινή Black Friday θα.. κλείσει μαγαζιά. Δεν αρκούσε το δύσκολο έργο που είχαν τα μικρά καταστήματα στις γειτονιές να υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις τους κόντρα στις τεράστιες αλυσίδες, η Κυβέρνηση τους επέβαλε τρομακτικά υγειονομικά πλαίσια τα οποία είναι αδύνατον να τα εφαρμόσουν όσες/όσοι έχουν μαγαζιά με μονοψήφιο αριθμό εργαζομένων, δηλαδή η τεράστια πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Με λύπη παρακολουθούμε τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης πως προωθούν τα υπέρογκα διαφημιστικά πακέτα των πολυεθνικών, και υπερθεματίζουν για τις αγορές που “θα πρέπει” να κάνουν οι καταναλωτές/τριες, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες και ελλείψεις της κοινωνίας.
Εμείς ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε όλες/όλους να αγνοήσουν τις σειρήνες των διαφημίσεων, των προσφορών και της υπερκατανάλωσης. Να στηρίξουν έμπρακτα τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, τα καταστήματα στις γειτονιές και τους/τις εργαζόμενους/ες.
Αντιστεκόμαστε στα καπιταλιστικά πρότυπα, αντιπροτείνουμε έναν άλλο τρόπο οργάνωσης και ζωής με αλληλεγγύη, ισότητα, δικαιοσύνη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο