Κ*ΒΟΞ: Νέο κρούσμα απολυταρχισμού της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Αυγ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά το θέμα των δηλώσεων του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ κ Σταύρου Μπαλάσκα που οδήγησαν σε ΕΔΕ εναντίον του και το ουσιαστικό «άδεισμά» του από το ίδιο το συνδικαλιστικό όργανο του οποίου αποτελεί μέλος, που με σχετικό δελτίο τύπου ρητά, αν και υποκριτικά, σημειώθηκε πως τις θέσεις της ΠΟΑΣΥ εκφράζουν μόνο ο πρόεδρος και ο γραμματέας της, έχουμε νέο κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την επιχείρηση στον κοινωνικό χώρο Κ ΒΟΞ. Όπως καταγράφηκε σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας άντρας των ΜΑΤ απροκάλυπτα απειλεί λέγοντας «αυτά θα τα έχετε κάθε μέρα», ενώ σύμφωνα με μάρτυρες υπήρξαν τραυματίες από αυτή την επιχείρηση, μιας και έγινε χρήση τόσο δακρυγόνων όσο και γκλοπ.

Δυστυχώς τα μέχρι τώρα δείγματα λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας υπό την ηγεσία της νέας Κυβέρνησης γίνονται καθημερινά πιο ανησυχητικά. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε το γεγονός πως την υπεράσπιση του κ Μπαλάσκα ανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ κ Αθανάσιος Πλεύρης, η κατάσταση μοιάζει ιδιαίτερα ζοφερή. Έτσι συνεχίζεται να υπηρετείται πιστά το χολιγουντιανό «Νόμος και Τάξη» όταν οι πολίτες συνεχίζουν να αισθάνονται ανασφαλείς και η εγκληματικότητα συνεχίζει να αυξάνεται.

Στη μάχη εντυπωσιασμού έχει επιστρατευτεί και το ΑΠΕ, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι έχει πέρασει στο γραφείο του Πρωθυπουργού, μολονότι η δημοσιογραφία οφείλει να είναι ανεξάρτητη και να λειτουργεί προς ενημέρωση των πολιτών. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν έγινε καμία αναφορά σχετικά με την επιχείρηση στο Κ ΒΟΞ ενώ το μόνο που σημειώθηκε είναι πως «στις 4 τα ξημερώματα, σε επτά προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν, μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Εξαρχείων». Το γεγονός ότι Κ ΒΟΞ ήταν το τρίτο περιστατικό μετά την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στα Εξάρχεια ενώ την επόμενη μέρα ακολούθησε επιχείρηση στην πλατεία Εξαρχείων θα πρέπει να μας θορυβήσει.

Αυτό που μας ανησυχεί, όμως, ακόμη περισσότερο είναι τα σημεία απολυταρχισμού που παρατηρούμε από πλευράς ορισμένων μελών του αστυνομικού προσωπικού. Αναγνωρίζοντας πως οι περιπτώσεις αυτές είναι μεμονωμένες αξιούμε την άμεση αντίδραση από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως έκανε με την απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτος του αξιώματός του ο κ Μπαλάσκας, ώστε να γίνει διερεύνηση του περιστατικού της συμπεριφοράς του άντρα των ΜΑΤ απέναντι σε πολίτες και να τιμωρηθεί γι’ αυτήν.

Φωτεινή Μπακαδήμα, Βουλευτής ΜέΡΑ25 Β’ Πειραιά

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο